Afgelopen september begonnen Anne, Geert, Bas en Süreyya hun stageperiode bij Yard | Digital Agency. Inmiddels zijn we twee maanden verder, daarom zijn we benieuwd hoe ze hun eerste periode als stagiair van Yard hebben ervaren. Hierbij hebben we ze, onder andere, gevraagd hoe het bevalt om in de praktijk te werken en welke ontdekkingen ze hebben gedaan. Hoewel we door de huidige coronamaatregelen voornamelijk vanuit huis gewerkt hebben, delen we ook in deze tijd graag onze kennis met de volgende generatie. Zelfs al moet dit voornamelijk online. Hieronder komt elke stagiair kort aan het woord, om zijn of haar ervaring als stagiair bij Yard te delen. 

Anne, meewerkstagiaire team Design

Hoi! Ik ben Anne, 24 jaar oud. Momenteel volg ik de opleiding Communicatie & Multimedia Design aan de Hogeschool van Arnhem/Nijmegen. Ik heb voor het uitstroomprofiel ‘Interaction Design’ gekozen, omdat human centered design mij erg aanspreekt. 

Naast mijn opleiding vind ik grafisch vormgeving erg interessant. Ik houd de nieuwste trends op dit gebied dan ook vaak in de gaten. Je kan mij 3x per week op het voetbalveld vinden. Daarnaast ben ik erg gek op kleding kopen en verkopen. Ik ben een voorstander van kleding een tweede leven geven en ben daarom erg actief op het platform Vinted. 

Toen ik op zoek ging naar een stageplek werd ik bij het openen van de website van Yard meteen meegetrokken in een fijne en toegankelijke sfeer waar ik direct meer over wilde weten. Na het bekijken van een aantal cases besloot ik contact op te nemen. Mijn eerste weken bij Yard bevallen ontzettend goed. Het is een tof bedrijf met een hart voor de zaak. Ik word enorm fijn begeleid door Nicol Nijland. Daarnaast kan ik altijd vragen stellen aan de rest van het team. Iedereen werkt nauw met elkaar samen en dat voelt goed. Er wordt met je om gegaan als collega en dat waardeer ik.   

Hier zie je de thuiswerkplek van onze stagiaire Anne.
Aan het begin van mijn stage kwam ik nog regelmatig op kantoor, helaas is dat door de maatregelen nu niet meer mogelijk. Desondanks blijf ik veel leren van Yard gedurende mijn werkzaamheden thuis.

In mijn stage richt ik me vooral op gebruikerservaring. Ik test met gebruikers of het gemaakte ontwerp aansluit bij de doelgroep, hierbij stel ik de gebruiker altijd centraal. De afgelopen vier weken heb ik werkzaamheden gedaan voor maar liefst 11 verschillende projecten, in het bijzonder voor Stichting Praktijkleren. Tot nu toe heb ik vooral geleerd dat je met communicatie veel kan bereiken, zeker nu in corona tijd. Daarnaast heb ik ook veel opgestoken van de tussentijdse feedback op de designs die ik heb gemaakt en leer ik veel van hoe mijn collega’s te werk gaan. De komende maanden wil ik me graag nog meer verdiepen in grafische vormgeving skills, User Experience (UX) en het maken van gebruiksvriendelijke ontwerpen voor klanten.  De komende tijd hoop ik bij Yard nog veel werkervaring op te doen op onder andere het gebied van (schriftelijke) communicatie. 

Geert, meewerkstagiair team WordPress

Hallo allemaal! 

Ik ben Geert, 21 jaar jong en loop inmiddels ruim een 2 maanden stage bij Yard. In Den Bosch volg ik de opleiding Communication and Multimedia Design. In het derde jaar wordt er van de studenten verwacht dat ze een half jaar stagelopen. Dat doe ik nu met plezier bij Yard. In mijn vrije tijd vlieg ik graag drone, game ik met mijn vrienden en luister ik muziek. 

De eerste weken bij Yard zijn me zeer goed bevallen. Al op de eerste dag voelde ik me helemaal op mijn gemak. Nadat mijn programmeeromgeving gereed was kon ik gelijk aan de slag. Voor eventuele vragen kan ik altijd terecht bij mijn begeleidster Yvette en de andere collega’s binnen het Front-end team. Zelfs nu we allemaal thuis werken verloopt de samenwerking nog steeds helemaal top! 

Als front-end developer houd ik me vooral bezig met het ontwikkelen van (nieuwe) websites. Bij mijn eerste opdracht kreeg ik de verantwoordelijkheid om een vernieuwde homepagina voor een klant in elkaar te zetten. In overleg met de klant en collega’s bespraken we welke veranderingen er doorgevoerd moesten worden. Daarna kon ik aan de slag. Wat ik hier heel tof aan vind, is dat ik al gelijk met de klant in contact kwam en geen tussenpersoon was die alles moest regelen. In de laatste fase van dit eerste project heb ik een aantal feedbackpunten verwerkt en werd de site live gezet.

Toen ik aan deze opdracht begon moest ik nog wel heel erg wennen aan de manier waarop zo’n website precies in elkaar zit. Wanneer ik voor school een website moest maken, was ik met een paar HTML en CSS-bestanden al klaar. Nu ik het een keer voor het ‘echt’ moest doen merkte ik dat alles veel complexer in elkaar zit, dan ik in eerste instantie had gedacht. Hier heb ik veel van geleerd. Al met al kan ik zeggen dat mijn eerste weken hier succesvol zijn verlopen. Ik word hier niet gezien als een stagiair, maar als een volwaardig werknemer van het team wat ik heel erg vet vind. Ik kijk ernaar uit om aan nieuwe projecten te werken en een veel te leren! Ook heb ik de ruimte gekregen om een Javascript course te volgen, zodat ik me op dit vlak verder kan ontwikkelen.

Hier zie je de thuiswerkplek van onze stagiair Geert.
Na een korte periode op kantoor gewerkt te hebben, zet ik mijn werkzaamheden voort vanuit huis.

Bas, meewerkstagiair team WordPress

Mijn naam is Bas en ik ben 23 jaar oud. Momenteel zit ik in het derde jaar van de studie HBO-ICT met als afstudeerrichting Cyber Security & Cloud. Binnen die studie heb ik gekozen voor een specialisatie in cybersecurity. Voor het HBO deed ik de Mbo-opleiding ICT-Beheerder bij ROC Midden Nederland. De meeste vrije tijd besteed ik aan gamen, lezen en kanovaren. Ik help regelmatig mensen uit mijn kenniskring met het een en ander aan troubleshooting. Daarnaast ben ik veel met mijn hond Aika bezig.

Ik loop inmiddels al twee maanden stage bij Yard. Het werken voor organisaties met een maatschappelijke functie sprak mij persoonlijk aan. De stage is wat anders begonnen dan ik had gehoopt. Door de maatregelen omtrent het coronavirus werken we nu veel vanuit huis. Het kostte me wel enige tijd om hieraan te wennen. Binnen het WordPress team is mijn stageopdracht om de beveiliging van de door Yard ontwikkelde websites te verbeteren. Om de security van de sites te testen gebruik ik voor het pentesten (dit leg ik hieronder uit) enkele tools. Dit doe ik uiteraard niet alleen, maar samen met mijn stagebegeleider Edwin Siebel.

Pentesting, in het Nederlands penetratietest, is een toets waarbij je zoekt naar kwetsbaarheden in een computersysteem. Het doel van dit soort testen is het verbeteren van mogelijke veiligheidsrisico’s binnen een website. Dit doe je om te voorkomen dat eventuele hackers deze veiligheidsrisico’s gebruiken om gevoelige informatie op te vragen of websites plat te leggen. Binnen mijn onderzoek verdiep ik mij in het analyseren en testen van diverse tools om pentesting te kunnen verrichten op de door Yard ontwikkelde sites. Het doel van mijn onderzoek is dat er een oplossing komt waarin Yard (semi)geautomatiseerd haar websites kan testen op mogelijke beveiligingsrisico’s. 

Wat ik leuk vind aan het stagelopen bij Yard is dat ik voor het eerst kennismaak met security in de praktijk. Waar je bij een schoolopdracht soms zeer makkelijk bepaalde informatie kan opgraven, moet ik hier binnen de websites van Yard toch wel meer moeite voor doen. Deze extra uitdaging maakt het overigens harstikke leuk. 

Hier zie je de thuiswerkplek van onze stagiair Bas. Hij focust zich op cyber security & Cloud.
Ook thuis blijf ik druk bezig met het verbeteren van de veiligheid van onze producten.

Süreyya, afstudeerstagiaire team Design

Ik ben Süreyya en studeer komend half jaar af bij Yard, in de richting Interaction Designer (CMD). Na een half jaar meewerkstage ben ik weer terug bij Yard, deze keer voor mijn afstudeeropdracht. Sommigen zullen wel denken: “Moet je dat wel doen? Bij hetzelfde bedrijf?”. Maar als iets goed is, waarom weggaan? Ik ben bij Yard gebleven omdat ik hier als een van hen word gezien en het erg vertrouwd aanvoelt. Het is gezellig maar wel professioneel. Ik heb wederom voor hen gekozen, omdat je bij Yard als volledig werknemer wordt behandeld en niet als stagiaire.  

Op dit moment ben ik bezig met een opdracht voor de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) en werk ik grotendeels individueel. Gelukkig voelt dat niet zo, omdat ik voortdurend in contact ben met mijn collega’s. Als ik Yard moet omschrijven in drie woorden zijn dat: professioneel, sfeervol en vertrouwd! 

Onze ux design afstudeerstagiaire is hard aan het werk voor haar project thuis.l
Ondanks het thuiswerken ben ik enthousiast om mijn gebruikerstesten voort te zetten.

Ook stage lopen bij Yard?

Zoals hierboven te lezen is hebben Anne, Geert, Bas en Süreyya het ondanks de huidige coronamaatregelen het erg naar hun zin bij Yard. Ze geven allemaal aan veel verantwoordelijkheid te krijgen en bezig te zijn met leuke opdrachten. Mocht je ook interesse hebben voor een stage bij Yard | Digital Agency neem dan een kijkje op onze vacaturepagina.

Gerelateerde artikelen

Deel:

The owner of this website has made a committment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.