WordPress voor organisaties

Overheidsinstanties, techbedrijven en mediagiganten: in vrijwel elke industrie worden websites gebouwd en onderhouden met WordPress. Niet zo gek als je bedenkt dat het Amerikaanse bedrijf marktleider is met een aandeel van 62,5%, en maar liefst 35% van alle websites op aarde op WordPress draaien. Daar zitten uiteraard een hoop bloggers en zzp’ers tussen, maar ook honderden multinationals en bekende merken.

Zoals bijvoorbeeld de volgende bedrijven en overheidsinstellingen:

Waarom WordPress?

Omdat WordPress in 2003 is opgericht als blogplatform – en pas later uitgebouwd werd als multifunctioneel CMS – blinkt het uit in eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Voor grotere bedrijven biedt dat een aantal belangrijke voordelen.

  • Snelheid en actualiteit zijn belangrijke elementen van digitale marketing. Door de nieuwe WordPress-editor Gutenberg is het maken van nieuwe landings- en themapagina’s erg eenvoudig.
  • Een van de grote pluspunten van WordPress is een zeer betrokken community, die het CMS en haar plugins snel door ontwikkelt. Dat zorgt ervoor dat WordPress als CMS voorop loopt in gebruiksgemak en er continu nieuwe onderdelen worden toegevoegd die de functionaliteit van je website verbeteren. En elke 152 dagen verschijnt er een grote, uitgebreid geteste, update van WordPress zelf.

Parker Ward, global head of content and digital bij Capgemini, legt uit waarom het consultancybedrijf overstapte op WordPress

Meerdere websites bijhouden via één systeem

De meeste organisaties hebben natuurlijk meer dan één website, en die wil je het liefst centraal kunnen beheren. Sinds 2010 biedt WordPress daarom de mogelijkheid om een zogeheten Multisite-netwerk op te zetten, waarin je verschillende websites vanuit één dashboard kan beheren.

Dat heeft als grote voordeel dat het installeren van updates (bijvoorbeeld nieuwe vormgeving, extra functionaliteit of verbeterde beveiliging) direct voor alle verschillende websites binnen het netwerk gedaan kan worden.

Met een multisite omgeving is het daarnaast eenvoudig om content over meerdere websites te delen. Voor organisaties met meerdere regio sites of sites die gebruik maken van dezelfde producten en diensten biedt dit een grote efficiëncyvoordeelen.

Veilig & betrouwbaar

Het is een veelgehoord misverstand: websites die op WordPress draaien zouden kwetsbaar zijn voor hackers. Immers: hoe kan een CMS dat vooral gericht is op eenvoud en gebruikersgemak uitblinken op het gebied van veiligheid?

Het antwoord daarop ligt deels in de eerder genoemde community, die voortdurend nieuwe plugins ontwikkelt en controleert die de veiligheid van alle WordPress-sites verbeteren. En dankzij de immense populariteit is WordPress verreweg het best geteste CMS ter wereld.

Bovendien blijkt uit onderzoek dat het overgrote deel van veiligheidslekken bij websites die op WordPress draaien te wijten is aan aan het niet doorvoeren van updates. En dat is dankzij het Multisite-netwerk van WordPress eenvoudiger dan ooit.

Premium hosting & support

Yard werkt samen met betrouwbare partners, waaronder TRUE. Onze hosting omgeving is in cluster uitgevoerd en volledig NEN-gecertificeerd. We bieden een (gegarandeerde) hoge uptime en een goede responsetijd van pagina’s. Dit zorgt onder meer voor een goede ranking in Google. Het gewenste niveau van dienstverlening leggen we vast in een Service Level Agreement. We hebben soepele processen ingericht om snel gewenste aanpassingen te verwerken.

Kenniscentrum Sport & Bewegen

Kenniscentrum Sport & Bewegen is al jarenlang opdrachtgever van Yard | Digital Agency. Recentelijk hebben wij hun corporate website volledig vernieuwd. De nieuwe site draagt bij aan een geheel nieuwe strategie en presenteert het aanbod van dit dynamische kennisinstituut op overzichtelijke wijze.

Automatisch testen

Het testen van een grote website na een update of nieuwe versie van een plugin kan veel werk opleveren. Voor grotere web omgevingen maken we automatische functionele en visuele tests waardoor de werking van de site gegarandeerd is.

Koppelen met de WordPress API

WordPress biedt een api-laag om stabiel te koppelen met andere systemen. In de praktijk koppelen we vaak met CRM-systemen als Dynamics, Salesforce of AFAS. Ook biedt het de mogelijkheid data uit het CMS beschikbaar te maken voor derden. Zo sturen we producten en diensten van gemeenten door naar mijnoverheid.nl.


Het aanbod van Yard.

  • Professionele Nederlandse WordPress webontwikkelaars met jarenlange ervaring
  • Een efficiënte WordPress ontwikkelstraat staat garant kwaliteit
  • De voordelen van een full service internetbureau met UX design & techniek in huis
  • Gericht op intensieve, wendbare samenwerking voor een optimaal resultaat