Spring naar content

Meten is weten is verbeteren

Hoe presenteer je je onderwijsaanbod op een goede manier? En hoe zorg je ervoor dat je administratie zo geautomatiseerd is dat je niet alles zelf over hoeft te typen of bij te houden? Dat soort vragen kunnen wij oplossen. Van een contentplatform tot een uitgebreid subsidieloket en van een cursusbibliotheek tot een heuse leefstijltest – Yard heeft het allemaal al eens gebouwd voor het onderwijs.

Meten is weten. Dat is een bekende uitspraak, maar voor onderwijsinstellingen meer dan ooit van toepassing. Door gebruikersgedrag te analyseren kun je gefundeerde beslissingen nemen, bijvoorbeeld op het gebied van design of functionaliteit. Weten waar cursisten op klikken en waarom is onmisbare informatie, om maar een voorbeeld te noemen. Bij Yard geloven we daarom in deze aanpak en voeren we op professionele wijze usability-onderzoek uit. Een contentplatform of webapp wordt daarmee gebruiksvriendelijker en levert het meer resultaat op.

NSPOH

De NSPOH is specialist op het gebied van na- en bijscholing in de gezondheidszorg. Deze instelling zocht een goede manier om haar uitgebreide cursusaanbod overzichtelijk te tonen en te waarborgen. Yard bouwde een nieuwe website en maakte een koppeling met software van AFAS.

Toegankelijk & veilig

Om een website of platform voor iedereen goed leesbaar te maken dient het digitaal toegankelijk te zijn. Yard bouwt websites volgens de laatste eisen op het gebied van webtoegankelijkheid. Wij hebben specialisten in dienst die voortdurend de laatste trends bijhouden, bijvoorbeeld op het gebied van spraakassistentie of leesbare contrasten. Je website is hierdoor optimaal toegankelijk voor mensen een visuele of cognitieve beperking. Ook leren we webredacteuren, of managers hoe ze zelf kunnen bijdragen aan een toegankelijkere website.

Dit alles gaat volgens gecertificeerde standaarden en we houden rekening met privacygevoelige informatie. Zeker in het onderwijs is een goede waarborging van belang – in ons team zitten experts die verregaande kennis van de AVG en GDPR hebben.