Spring naar content
 • Maatschappelijk betrokken

 • Open source

 • Innovatief

Yard is een bureau dat sinds 2004 online producten bedenkt en maakt

Sinds mei 2019 zijn we gevestigd aan de Beneluxlaan in Utrecht. Een fijne plek waar we met dertig professionals, ons netwerk en opdrachtgevers samenwerken om goede, effectieve digitale producten te maken.

We helpen opdrachtgevers om hun ambities te vertalen naar online resultaat. We verdiepen ons in de organisatie en doelen, zodat we op directieniveau kunnen meedenken over strategie en digitale route. We begeleiden met regelmaat online strategietrajecten.

Met een gedegen plan gaan we over tot uitvoering. We beschikken over de technische bagage en omvang om complexe, geïntegreerde online systemen te bouwen en te beheren.

Online partnerschap staat voorop

Opdrachtgevers zien ons als betrouwbare, enthousiaste online partner. Een meerjarige relatie waarin we samen groeien is ons doel. Onze klanten komen meestal uit de not-for-profit sector, we “begrijpen” deze wereld. 

Medewerkers kiezen bewust voor Yard, vanwege de maatschappelijk relevante onderwerpen waar we ons mee bezighouden. Regelmatig organiseren we bijeenkomsten om onze kennis en die van ons netwerk te delen. De online wereld is constant in ontwikkeling en dus zijn wij dat ook.

We zijn een open, online partner die op pragmatische en creatieve manier online resultaat boekt. UX-design de basis van elk online product dat we maken. We doen dit met enthousiasme, vakmanschap en gevoel voor samenwerking. We staan voor je klaar!

Diensten

 • Strategie.

  Een slimme online strategie draagt bij aan de ambities van jouw organisatie. Digitale vernieuwing begint bij een goed concept en een slim plan.

 • Design.

  Wij kruipen in de huid van jouw doelgroep, zodat jij weet waar je publiek op zit te wachten. Wat werkt en wat niet werkt. Door gedegen usability onderzoek met gebruikerspanels, expert reviews en gecertificeerde analysetools komen we tot een functioneel en prettig design.

 • Ontwikkeling.

  Ontwikkelteams van Yard zetten het beste (open source) gereedschap in om moderne websites, portals, community’s en web-apps te bouwen en te integreren. Denk aan WordPress, Symfony, Yunits en React.

  Een wendbare aanpak zorgt voor een optimaal eindresultaat.

 • Continu verbeteren.

  Samen meten en bespreken we het effect van online producten en bedenken we hoe het beter kan.

  We gaan voor een duurzame samenwerking met hosting & support van hoog niveau.

Opdrachtgever aan het woord

“Wat Yard een fijne partner maakt, is dat zij meedenken in het ontwikkelen van nieuwe functies, die passen bij de ontwikkeling van onze organisatie. Ook is Yard zeer goed bereikbaar, levert een fijne service en voor spoedklussen wordt altijd ruimte gemaakt.”

Gerri Bres, communicatieadviseur Altrecht

Even voorstellen

‘Een open sfeer’

Ferdie Sletering

Front-end expert

Als front-end developer ben je voornamelijk bezig met de look & feel van de applicatie. Je vertaalt het design naar HTML & CSS, zodat de website echt tot leven komt. Tijdens het ontwikkelproces dien je rekening te houden dat de applicatie toegankelijk en gebruiksvriendelijk is, in elke browser hetzelfde oogt en de laadtijd van de applicatie minimaal is. Yard is een dynamische organisatie waarbij eigen inbreng wordt gewaardeerd. Onder collega’s heerst er een open sfeer waardoor het bespreken van problemen en uitdagingen regelmatig voorkomt.’

‘Echt ruimte om te innoveren’

Raymond Hofman

Community manager Yunits

‘Ik krijg bij Yard alle vrijheid om nieuwe dingen te doen. Echt ruimte om te innoveren. Dat creëert gelijk een stuk eigenaarschap – ik voel me verantwoordelijk voor de zaken die ik oppak. Ik ben nu bezig met de communicatie en uitwerking van Yunits – ons digitale community platform. Tegelijkertijd hangt er bij Yard een open sfeer. Alle mensen hebben iets sympathieks over zich heen. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Heel fijn.’ 

‘Een beleving voor de gebruiker’

Emma Mantel

UX & visual designer

‘Binnen Yard heb ik allerlei rollen. Ene keer adviseer ik klanten hoe ze hun site beter kunnen inrichten om meer bezoekers te trekken. Andere keer ontwerp ik een compleet nieuwe online tool. Wat het ook is, ik moet erop letten op dat het geheel functioneel klopt, maar dat een gebruiker zich ook prettig voelt. Ik vind het belangrijk dat een website of platform een beleving wordt.’

Het DNA van Yard

 • UX gedreven: Ieder goed online product begint bij analyse van de doelgroep en de wensen van de organisatie.
 • Samen: Een goed online product is teamwerk. Vaak zijn product owners en redacteuren tijdens het project veel bij ons aanwezig op speciale werkplekken. Dit draagt enorm bij aan een zo goed mogelijk product.
 • Betrokken: Yard is uw online afdeling. Een gemotiveerd team verdiept zich in uw vraagstuk. Door ons in te leven gaan we voor de best passende oplossing.
 • Netwerk: Bij Yard brengen we u in contact met gelijkgestemden om samen beter te worden. Dit doen we door het organiseren van interessante kennissessies en intervisiebijeenkomsten.

Digitale partner

De ideale opdrachtgever van Yard is op zoek naar een online partner om samen de online toekomst vorm te geven. We gaan voor langere tijd intensief met elkaar samenwerken. Het team bij Yard kent jouw ambities en uitdagingen. We vertalen dit naar passende online producten.

Branches

We werken vooral voor organisatie in de maatschappelijke sector. Lees meer over ons aanbod in voor jouw sector.

Het Yard team

Laten we samen iets goeds maken