• Maatschappelijk betrokken

 • Open source

 • Innovatief

Yard is een bijzonder online bureau in Utrecht met een unieke positie in specifieke maatschappelijke sectoren.

We leveren extra waarde doordat we de uitdagingen van deze organisaties kennen,  hierdoor voel je je als opdrachtgever begrepen en dringen we samen snel door tot de kern.

De online middelen die we bedenken en maken blinken uit in gebruiksgemak. Het UX-team van Yard staat garant voor een treffend ontwerp en een vraaggerichte aanpak van jouw vraagstuk.

De techniek die we gebruiken is open-source. Door onze focus maken we gebruik van bestaande technische bouwblokken. Hierdoor heeft de opdrachtgever snel een kwalitatief hoogwaardig online product. Waar gewenst realiseren we maatwerk.

De branches waarin we actief zijn:

 • Zorg & Welzijn
 • Branche & Beroepsverenigingen
 • Kennisinstituten
 • (De)centrale overheid
 • Onderwijs

De online middelen die we bedenken en maken zijn:

 • Websites en contentplatformen
 • Apps
 • Self service portalen
 • Mijn omgevingen
 • Online community’s

Yard richt zich op organisaties die een digitale partner zoeken. Het doel is een langdurig partnerschap omdat dit de meeste waarde oplevert. We denken voortdurend mee in een effectieve online strategie en verbetering van de online middelen.

Ook brengen we opdrachtgevers met dezelfde vraagstukken met elkaar in verbinding waardoor ze van elkaars praktijkvoorbeelden leren en het netwerk uitbreiden. Dit doen we door middel van interessante kennissessies en het rechtstreeks verbinden van opdrachtgevers.

Diensten

 • Strategie.

  Een slimme online strategie draagt bij aan de ambities van jouw organisatie. Digitale vernieuwing begint bij een goed concept en een slim plan.

 • Design.

  Wij kruipen in de huid van jouw doelgroep, zodat jij weet waar je publiek op zit te wachten. Wat werkt en wat niet werkt. Door gedegen usability onderzoek met gebruikerspanels, expert reviews en gecertificeerde analysetools komen we tot een functioneel en prettig design.

 • Ontwikkeling.

  Ontwikkelteams van Yard zetten het beste (open source) gereedschap in om moderne websites, portals, community’s en web-apps te bouwen en te integreren. Denk aan WordPress, Symfony, Yunits en React.

  Een wendbare aanpak zorgt voor een optimaal eindresultaat.

 • Continu verbeteren.

  Samen meten en bespreken we het effect van online producten en bedenken we hoe het beter kan.

  We gaan voor een duurzame samenwerking met hosting & support van hoog niveau.

Opdrachtgever aan het woord

“Wat Yard een fijn webbureau maakt, is dat zij meedenken in het ontwikkelen van nieuwe functies, die passen bij de ontwikkeling van onze organisatie. Ook is Yard zeer goed bereikbaar, levert een fijne service en voor spoedklussen wordt altijd ruimte gemaakt. Ze zijn een echte online partner”

Gerri Bres, communicatieadviseur Altrecht

Even voorstellen

‘Een beleving voor de gebruiker’

Emma Mantel

UX & visual designer

‘Binnen Yard heb ik allerlei rollen. Ene keer adviseer ik klanten hoe ze hun site beter kunnen inrichten om meer bezoekers te trekken. Andere keer ontwerp ik een compleet nieuwe online tool.

Wat het ook is, ik moet erop letten op dat het geheel functioneel klopt, maar dat een gebruiker zich ook prettig voelt. Ik vind het belangrijk dat een website of platform een beleving wordt.’

Yvette Nikolov

‘Superbehulpzame collega’s’

Yvette Nikolov

Front-end developer WordPress

Via het MakeITWork-programma kwam ik anderhalf jaar geleden binnen bij Yard. Inmiddels ben ik fulltime als front-end developer aan de slag en daarin voornamelijk bezig met de interface van een website of applicatie.

Ik vind het gaaf om te zien dat mijn werk gelijk effect heeft, het is heel concreet. Bij ons bedrijf heb je bovendien de kans je te ontwikkelen. Zo hou ik me bezig met accessibility, Javascript frameworks zoals React en mag ik een stagiair begeleiden. 

Yard is een dynamische digitaal bureau waarbij eigen inbreng wordt gewaardeerd. Als ik zelf een idee heb, dan is de kans groot dat ik die mag uitvoeren. Mijn collega’s zijn superbehulpzaam. Dat is oprecht fijn.’

‘Echt ruimte om te innoveren’

Raymond Hofman

Community manager Yunits

‘Ik krijg bij Yard alle vrijheid om nieuwe dingen te doen. Echt ruimte om te innoveren. Dat creëert gelijk een stuk eigenaarschap – ik voel me verantwoordelijk voor de zaken die ik oppak.

Ik ben nu bezig met de communicatie en uitwerking van Yunits – ons digitale community platform. Tegelijkertijd hangt er bij Yard een open sfeer.

Alle mensen hebben iets sympathieks over zich heen. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Heel fijn.’ 

Het DNA van Yard

 • UX gedreven: Ieder goed online product begint bij analyse van de doelgroep en de wensen van de organisatie.
 • Samen: Een goed online product is teamwerk. Vaak zijn product owners en redacteuren tijdens het project veel bij ons aanwezig op speciale werkplekken. Deze samenwerking draagt enorm bij aan een zo goed mogelijk product.
 • Betrokken: Yard is uw online afdeling. Een gemotiveerd team verdiept zich in uw vraagstuk. Door ons in te leven gaan we voor de best passende oplossing.
 • Netwerk: Bij Yard brengen we u in contact met gelijkgestemden om samen beter te worden. Dit doen we door het organiseren van interessante kennissessies en intervisiebijeenkomsten.

Digitale partner

De ideale opdrachtgever van Yard is op zoek naar een online partner om samen de online toekomst vorm te geven. We voor langere tijd intensief met elkaar samenwerken. Daarom verdiept het team bij Yard zich in jouw ambities en uitdagingen. Vervolgens vertalen we dit samen met jouw organisatie en doelgroep naar passende online producten.

Branches

We werken vooral voor organisatie in de maatschappelijke sector. Lees meer over ons aanbod in voor jouw sector.

Het Yard team

Laten we samen iets goeds maken