Wij zijn op zoek naar een productmanager voor het product Yard zorgsites. Yard zorgsites levert gestandaardiseerde, veilige en moderne websites voor huisartsenpraktijken, apotheken en gezondheidscentra (eerstelijnszorgverleners). Wij leveren websites aan meer dan 240 praktijken en gezondheidscentra en hebben de ambitie om onze klantendatabase de komende jaren sterk te vergroten en de focus te leggen op een meer toegankelijk product.

Over de functie

Als productmanager ben jij verantwoordelijk voor de complete levenscyclus van het product Yard zorgsites, waaronder (online) marketing, sales, abonnementenbeheer, financiële resultaten en kwaliteitszorg. Je houdt je bezig met de doorontwikkeling van het product op het gebied van web toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en nieuwe functies. Daarnaast onderhoud je partnerschappen, geef je online advies aan klanten en ben je de voortrekker van alle gebruikte systemen (zoals CRM en Supportsystemen). 

Hoe ziet een dag eruit? 

Een dag als productmanager van Yard zorgsites bestaat bijvoorbeeld uit de volgende activiteiten:

Ochtend 

 • Je test of de nieuwe functionaliteit op de website goed werkt en koppelt de werking ervan terug naar je collega’s van development
 • Je krijgt een telefoontje van een huisartsenpraktijk die op zoek is naar een nieuwe website. Je vraagt hun wensen uit, adviseert wat de mogelijkheden zijn bij een website van yard zorgsites en brengt een offerte uit.
 • In ons nieuwsbrief programma zet je alvast een nieuwsbrief klaar om je klanten op de hoogte te brengen van de nieuwe functionaliteit, die je eerder deze ochtend hebt getest.

Middag 

 • Je hebt een vergadering met je directe collega over de strategie en doorontwikkeling van Yard zorgsites op het gebied van webtoegankelijkheid.
 • Je mailt wat potentiële klanten na die eerder een offerte hebben aangevraagd.
 • Je gaat verder met de SEO optimalisatie van de marketingwebsite om nog beter gevonden te worden door klanten in de zoekmachines.

Ben je de ideale kandidaat? 

 • Je hebt HBO-denkniveau en minimaal 2 jaar werkervaring als productmanager
 • Je hebt commercieel inzicht en ervaring met sales, je bent een goede gesprekspartner voor klanten
 • Je bent communicatief sterk en je beheerst de Nederlandse taal goed in zowel woord als geschrift
 • Je bent proactief en gestructureerd
 • Je hebt strategisch inzicht en weet waar de behoeftes van jouw doelgroep liggen
 • Je vindt het leuk om afwisseling te vinden in een baan en je kan snel schakelen tussen taken
 • Je hebt inhoudelijke kennis op het gebied van (online)marketingactiviteiten en tools, zoals Google Analytics, SEO en het opzetten van marketingcampagnes
 • Ervaring of affiniteit met websites en systemen is een pre maar geen must

Wat bieden we jou? 

We bieden je een zeer flexibele en leerzame werkomgeving met veel vrijheid. Je werkt in een hecht team van ruim 30 professionals die elkaar van nature opzoeken en helpen. De lijnen zijn zeer kort. Er is veel ruimte voor eigen initiatief.  

We werken met name voor organisaties in de maatschappelijke hoek. Met jouw kennis en enthousiasme draag je bij aan een de ontwikkeling van mensen en een leefbaarder Nederland. 

Het salaris dat we bieden is marktconform en naar ervaring. Verder bieden we goede arbeidsvoorwaarden en een leerzame en flexibele werkomgeving.  Ook is er de mogelijkheid om twee dagen in de week remote te werken (in tijden van Corona zelfs fulltime remote!),

Zin in een mooie uitdaging? 

Hebben wij je nieuwsgierig gemaakt naar deze functie en werken bij Yard? Stuur dan een mail met motivatie en CV naar Martin Donk of bel naar 030 234 10 20.

 LET OP: Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.