Werken aan een gezonder Nederland kan alleen samen. Dat is de stellige overtuiging van het nieuwe AllesIsGezondheid.nl, dat het digitale huis is van een landelijke netwerk van ruim drieduizend organisaties uit het bedrijfsleven, politiek en de publieke sector die samen willen werken aan een vitaler Nederland. Yard Digital ontwikkelde dit grootschalige platform dat, onder meer een koppeling met CRM-systeem Scibu kent.

“Een mooie uitdaging”, vond Martin Donk, projectleider binnen Yard Digital, dit uitgebreide project. “Doel van de website is om meer zichtbaarheid voor het landelijke netwerk te genereren, maar ook om veel zaken te automatiseren.”

AllesIsGezondheid (AiG) heeft tot doel gezond gedrag te stimuleren. Het moet Nederlanders inspireren en activeren om aan hun gezondheid te werken. Dat doet het onder meer door een brug te slaan tussen mensen en organisaties. Het is onderdeel van het Nationaal Programma Preventie en kent inmiddels 841 partners, verdeeld over liefst veertien regio’s.

Daarmee zijn er nogal wat stakeholders die in meer of mindere mate gebruik maken van AllesIsGezondheid. Bovendien kent het platform  ‘pledges’, specifieke beloftes waaraan instanties zich willen committeren. Denk bijvoorbeeld aan een belofte tot het verbeteren van de jongerenzorg of, heel concreet, de gezondheid van (vaak te slanke) modellen te waarborgen.

Koppeling

Een omvangrijk platform dus, met een grote hoeveelheid aan data. Data die tot voor kort nog op een relatief ouderwetse manier werd bewaard. “Voordat de website gereed was, werkten ze binnen AiG nog met Excellijsten om zaken bij te houden. Nu hebben ze een CRM-pakket van Scibu. Daar hebben wij een koppeling mee gemaakt, om zo benodigde data eenvoudig te kunnen ontsluiten”, verduidelijkt Martin. “Dat was voor Yard Digital erg interessant om te ontwikkelen.”

“We hebben samen lang nagedacht over het vraagstuk rondom al die data. Zowel op technisch als grafisch gebied. Ik ben erg blij dat dit goed gelukt is”, besluit de projectleider. “AllesIsGezondheid is een mooi voorbeeld van ons uitgebreide portfolio aan digitale oplossingen in de zorg en welzijn.”

Deel:

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.