Jongeren vinden het belangrijk dat ze lekker in hun vel zitten. Met Testjeleefstijl hebben ze een betrouwbare online leefstijltest die hen daarbij helpt. Nu het initiatief een aantal jaar bestaat gaf de Stichting Testjeleefstijl Yard de opdracht de leefstijltest te herbouwen zodat hij qua inhoud en uitstraling weer aansluit bij de doelgroep. “Een mooi en omvangrijk project”, aldus Jolien van der Kemp, projectleider binnen Yard Internet.

Testjeleefstijl moet jongeren helpen bij moeilijke vraagstukken in hun leven. Via speciale ‘leefstijltests’, die zijn onderverdeeld in verschillende onderwerpen als seksualiteit of drank en drugs, kunnen ze zien hoe het gesteld is met hun eigen leefstijl. Uitslagen van de tests worden vergeleken met de landelijke norm. Daarnaast helpt Testjeleefstijl ook bij zaken als onderling contact of vriendschap. “De tests moeten helpen bij het informeren van jongeren op een prettige, niet al te belerende manier. De resultaten helpen jongeren bijvoorbeeld bewust te worden dat het niet normaal is om tien biertjes per week te drinken.”

Testjeleefstijl is opgericht in 2012 en was toe aan vernieuwing – met een doelgroep in de leeftijdscategorie van 15 tot 25 jaar is een jong en fris design van het platform essentieel. “We hebben gekeken naar de kleurstelling en indeling van Spotify, bijvoorbeeld. Het was geel op zwart, nu wit met groen. Het maakt het wat jonger, precies zoals de bedoeling is”, zegt Van der Kemp.

Het nieuwe ontwerp van Testjeleefstijl gaat veel verder dan enkel een redesign.

Maar het nieuwe ontwerp van Testjeleefstijl gaat veel verder dan enkel een redesign. Yard ontwikkelt een compleet nieuwe beheermodule, zodat de stichting zelf de testen kan bewerken en bekijken. “Dat lag voorheen bij een webbouwer. Een eigen module levert tijdswinst op en maakt beheer veel makkelijker.”

Uitdagend

De website zelf is gebouwd in WordPress, maar voor de backend wordt gebruik gemaakt van het open source Symfony3 platform. En voor de topics wordt gebruik gemaakt van een ‘headless’ architectuur op basis van open source software met een VueJS frontend en Symfony3 backend. Daarmee is het een bijzonder en uitdagend project, meent Jolien. “We maken echt iets unieks. Het is een op-maat product, dat is leuk en altijd erg leerzaam.”

Natascha Ponsioen, projectleider van Stichting Testjeleefstijl, is enthousiast over de ontwikkeling van de nieuwe site. Wat zij verwacht van Yard Internet, haar dienstverlening en het nieuwe platform? “Dat de doelgroep weer wordt aangesproken in een voor hem of haar ingerichte omgeving qua taal en visuals”.

“Naast mijn werkzaamheden voor Testjeleefstijl ben ik ook projectleider bij het programma Gezonde School”, gaat Ponsioen verder. “Daar heeft Yard het dashboard voor scholen voor gebouwd. De samenwerking die ik daar heb ervaren, was precies hetgeen wat we zochten voor Testjeleefstijl.”

Het is de bedoeling dat het nieuwe Testjeleefstijl met ingang van het nieuwe schooljaar online gaat.

Deel:

The owner of this website has made a committment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.