Een nieuwe generatie de kans geven om kennis te maken met het werkveld: dat vinden wij bij Yard heel belangrijk. Daarom bieden wij op verschillende afdelingen stageplekken aan, zoals bij development en design. Als stagiair zien wij je als een volwaardige medewerker en de lijnen zijn kort. Hierdoor leer je ontzettend veel in een korte periode. Tenminste dat vertelden onze eerdere stagiairs. Hoe hebben onze laatste stagiairs het ervaren om stage te lopen bij Yard? Ze vertellen je er graag over! 

Lara, van stagiaire development naar nieuwe collega

“Hoi! Ik ben Lara, 21 jaar oud en ik ben werkzaam als front-end developer bij Yard. Ik heb de studie Informatica aan Hogeschool Leiden gevolgd, met de specialisatie Interactie-technologie. Deze specialisatie sprak mij erg aan, omdat het zich richt op de gebruiksvriendelijkheid van websites en applicaties. Begin 2021 ben ik aan de slag gegaan met mijn afstudeerstage bij Yard. Gedurende een half jaar heb ik mijn eigen opdracht en onderzoek uitgevoerd voor het product Yard Zorgsites. Hierbij heb ik het hele proces zelf gedaan: interviews gehouden, ontwerpen gemaakt, een proof-of-concept gemaakt en het testen van het eindproduct met diverse gebruikers.  

Mijn stage heb ik als superleuk ervaren. Vanaf de eerste dag werd ik direct gezien als onderdeel van het team. Daarnaast staat iedereen ervoor open om je te helpen en heb ik een heel positieve sfeer ervaren binnen Yard. Het vele thuiswerken heeft uiteraard invloed gehad, maar Yard gaat hier goed mee om. Tijdens mijn afstudeerstage heb ik ontdekt waar mijn passie ligt, namelijk het bouwen van de front-end (de voorkant van de website). Ik heb veel mogen leren op het gebied van CMS, maar ook over de toepassing van Gutenberg in WordPress.

Ik ben blij met het gevolgde traject bij Yard waardoor ik nu in dienst ben en aan veel mooie projecten mag blijven werken!

Uiteindelijk heb ik mijn stage met een goed resultaat afgerond en heb ik de kans gekregen om mijn ontwikkeling bij Yard voort te zetten! Daarom werk ik nu als front-end developer bij het WordPress-team en werk ik aan websites voor verschillende klanten. De kennis die ik tijdens mijn stage en opleiding had opgedaan, gebruik ik ook voor de klanten waar ik nu voor werk. Tijdens mijn stage had ik een aantal ideeën bedacht om de websites van de klanten van Yard Zorgsites te verbeteren. Door de korte lijntjes binnen het bedrijf werd er snel opgemerkt dat ook andere opdrachtgevers baat kunnen hebben bij deze ideeën. Daarom ben ik nu bezig om deze ideeën door te ontwikkelen en toe te passen bij meerdere projecten. 

Daarnaast krijg ik nu ook de kans om mijn kennis uit te breiden. Op dit moment ben ik bezig met een cursus over webtoegankelijkheid. Al met al ben ik nog steeds blij dat ik ben gebleven. Ik kan hier in ieder geval nog steeds een hoop leren!”

Bryan, stagiair team Design

“Hoi allemaal, ik ben Bryan, 22 jaar oud en ik heb de afgelopen zes maanden stage gelopen bij Yard. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar van de studie Communication & Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam. Binnen deze studie heb ik gekozen voor de specialisatie User Experience Design. Dat is een richting waarin je meer leert over het optimaliseren van de gebruiksvriendelijkheid binnen digitale interactieve toepassingen. Hierbij staat de gebruiker centraal. Ik test met de doelgroep(en) of de nieuwe ontwerpen van een website of app goed aansluiten. Naast mijn opleiding doe ik graag iets met mijn vrienden en ben ik regelmatig aan het voetballen bij mijn voetbalvereniging HC & FC Victoria 1893 in Hilversum.

Ik heb voor Yard gekozen, omdat het werken voor organisaties met een maatschappelijke functie mij aansprak. Daarnaast raakte ik geïnspireerd door de projecten die Yard eerder heeft gedaan. Daardoor wilde ik graag solliciteren en kwam ik in contact met Nicol Nijland. Nicol is UX-specialist en heeft mij gedurende mijn stage begeleid. Ze heeft mij meegenomen als een volwaardige collega. Ik heb mee mogen kijken in designtrajecten en heb aan heel mooie cases mogen werken. Zo heb ik bijgedragen aan de nieuwe website van gemeente Rijssen-Holten.

Als User Experience Designer was het voor mij heel waardevol dat ik meer heb kunnen leren over het optimaliseren van de gebruiksvriendelijkheid. Ik heb bij Yard geleerd hoe ik UX-onderzoek doe naar een doelgroep, samenwerk met developers en de wensen van de organisatie vertaal naar een succesvolle digitale toepassing. Dit neem ik allemaal mee in mijn specialisatie op dit vakgebied.

Het grootste verschil tussen een stage en een schoolopdracht is het werken met echte opdrachtgevers. Je krijgt bij Yard de mogelijkheid om klantsessies bij te wonen en mee te denken over nieuwe digitale vraagstukken. Het is erg leuk om alle wensen en vragen van de klant te horen en er daarna zelf mee aan de slag te gaan. 

De tip die ik de volgende stagiairs zou willen geven is: geef vroeg in je stage aan waar jouw passie en interesses liggen. Dan krijg je vaak opdrachten die het beste bij jou passen, zodat de stage voor jou leuk en uitdagend blijft.”

Het Designteam heeft elke dag een korte digitale standup met je begeleider om de taken door te nemen. Aan het einde van de week bespreken we onze voorderingen met andere collega’s.

Charissa, stagiaire development

“Ik ben Charissa, 29 jaar en ik kom uit Arnhem. Ik studeer Software Development aan Hogeschool Utrecht in Amersfoort. In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden in Skatepark Utrecht, waar ik skateboardlessen volg en vrijwilliger achter de bar ben. Verder houd ik van voetballen, gamen op mijn PlayStation en houd ik mij graag bezig met de nieuwste technologische ontwikkelingen. 

Mijn stagebegeleider was Yvette. Yvette heeft oneindig veel geduld, is toegankelijk, en geeft een fijne uitleg over waarom en hoe dingen moeten worden gedaan. Ze is rustig en professioneel tijdens het werk. Dit wisselt ze af met een goede dosis humor, goede discussies en ze is altijd in voor een spannende, sportieve tafelvoetbalwedstrijd (die ik overigens zelden heb gewonnen).

Ik heb gekozen voor Yard, omdat het een ervaren bedrijf is met een deskundig team met een waslijst aan afgeleverde producten en vaste klanten. Yard heeft een duidelijke bedrijfsstructuur en een professionele, maar toch toegankelijke bedrijfscultuur. Wie hard werkt, past in het team, ongeacht je achtergrond. 

Mijn stage bij Yard heb ik als zeer prettig ervaren. Er was altijd ruimte voor vragen en persoonlijke omstandigheden. Ik heb mij voornamelijk beziggehouden met de front-end van verschillende projecten. Het belangrijkste dat ik meeneem van mijn stage bij Yard is dat je moet vragen, vragen en nog eens vragen. Ik heb de basisvaardigheden van front-end development geleerd en hoe WordPress werkt. Vergeleken met de schoolopdrachten die ik hiervoor heb gedaan, was dit in ieder opzicht leuker en leerzamer. Je maakt echt iets, mijn code wordt echt samengevoegd met het werk van mijn collega’s en mijn werk staat daadwerkelijk live om gebruikt te worden door bezoekers van de website. 

Mocht je bij Yard stage gaan lopen, dan raad ik je aan om iedereen in het hele kantoor het hemd van het lijf te vragen. Elke collega heeft zoveel kennis in huis. Blijf niet alleen op je eigen afdeling. Probeer bij elke meeting aanwezig te zijn, ook al denk je dat je geen toegevoegde waarde bent, dat ben je namelijk wel. De processen zijn eindeloos interessant. Een laatste tip: negeer Martin als hij bezig is met de airfryer, dat scheelt je kilo’s!

Bedankt Yvette, Martin, Mike en de rest van Yard voor het geduld en de kans om hier stage te lopen.”                                                                

Het is fijn om weer af en toe op kantoor gewerkt te mogen hebben, maar ook thuis werken heeft zijn voordelen gehad.

Daisy, stagiaire team Design

“Hi! Ik ben Daisy, 23 jaar en studeer Communication en Multimedia Design (CMD) aan de Hogeschool van Amsterdam. 5 jaar geleden ben ik afgestudeerd als allround schoonheidsspecialiste aan het ROC Midden Nederland. Na een jaar getwijfeld te hebben of ik iets meer met mijn creativiteit wilde doen, heb ik toch besloten om de stap te zetten om mij om te scholen naar CMD’er op hbo-niveau. Dat is een besluit waar ik nog geen minuut spijt van heb gehad.

Ik heb voor Yard als stageplek gekozen, omdat ik voorafgaand niet zo goed wist waar ik binnen CMD nou echt energie van kreeg. Tijdens mijn intakegesprek met Nicol en Sven hoorde ik dat het bedrijf zich naast de ontwikkeling van je skills, ook veel bezighoudt met je persoonlijke ontwikkeling. Dat sprak mij erg aan en dat vind ik belangrijk in een goede stageplek. Daarnaast klikte het tijdens de gesprekken, was ik enthousiast over de taken waarmee ik aan de slag zou gaan en voelde ik al vrij snel een match met Nicol en Sven. In september 2021 ben ik aan de slag gegaan als UX- en Visual Design stagiair bij Yard. 

Yard gaat goed om met zowel de voordelen als nadelen van het thuis moeten werken. Ik heb veel contact gehad met collega’s!

Tijdens mijn periode bij Yard kwam ik erachter waar ik energie van krijg binnen het CMD-vakgebied. Zo merkte ik dat mijn interesse, naast UX Design, vooral ligt bij visual design. Ik vind het ontzettend leuk om dingen te creëren waar andere mensen blij van worden, zowel in mijn werk als daarnaast als hobby. Naast visual design vind ik het namelijk leuk om te schilderen, tekenen en mozaïeken. Hierbij vind ik het vooral tof om deze kunst cadeau te doen aan vrienden of familie. 

Mijn stage bij Yard heb ik als leerzaam, uitdagend en prettig ervaren. Ik ben erg te spreken over de sfeer binnen het bedrijf, de (online) communicatie en de intensieve begeleiding van Nicol. Die begeleiding verliep altijd erg soepel en ik voelde me al snel op mijn gemak. Bij Yard word je namelijk niet alleen als stagiaire gezien, maar ook als een waardig teamlid. Hierdoor heb ik aan diverse, uitdagende designprojecten meegewerkt en heb ik vooral mijn design-, onderzoeks- en presentatieskills weten te verbeteren. 

De tip die ik de volgende stagiaires bij Yard wil meegeven is dat je zelf in de hand hebt wat en hoeveel je leert tijdens je stageperiode. Door zelf veel initiatief te tonen, een leergierige houding aan te nemen en aan te geven waar je energie van krijgt, kun je het beste uit je stage halen.”


Ook stage lopen bij Yard?

Wil je ook de ervaring hebben die onze voorgaande stagiairs hebben gehad? Neem dan snel een kijkje op onze vacaturepagina om stage bij Yard | Digital Agency te lopen.

Gerelateerde artikelen

Deel:

The owner of this website has made a committment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.