Veel zorg- en welzijnsorganisaties hebben sterk verouderde websites, systemen en portalen. Het kost veel geld om die nog te onderhouden of aan te passen. Vaak voldoen ze niet meer aan de wensen van de organisatie en is het ronduit vervelend om ermee te werken.

Tijd voor een moderne, intuïtief ingedeelde website die jullie dienstverlening online ondersteunt. Of een gebruiksvriendelijk platform om laagdrempelig kennis uit te wisselen met andere professionals in zorg & welzijn.

Yard | Digital Agency is gespecialiseerd in precies dit soort websites, platforms en portalen voor zorg- en welzijnsorganisaties: gebruiksvriendelijk, laagdrempelig en logisch ingedeeld. En dat alles toegankelijk en veilig.

 • Communicatie.

  Eenvoudig, eigentijds en toegankelijk communiceren.

 • Interactie.

  Kennis delen, ervaringen uitwisselen en leren van anderen.

 • Dienstverlening.

  Online dienstverlening die de offline diensten versterkt.

Dit kunnen we voor jou betekenen.

Wij hebben ruim 20 jaar ervaring in zorg en welzijn. Daardoor weten we precies hoe we jouw organisatie kunnen ondersteunen met online communicatie, interactie en dienstverlening. We helpen je dan ook graag met deze onderdelen:

 • Gebruiksvriendelijke website: nieuwe website met een intuïtieve indeling en een aantrekkelijk ontwerp dat precies past bij jullie organisatie.
 • Samenwerkings- of kennisplatform: online platform om samen met andere professionals kennis te delen, samen te werken en te netwerken.
 • Maatwerkportalen: gebruiksvriendelijke online portalen en tools die precies aansluiten bij jullie werkproces, bijvoorbeeld voor het aanvragen van subsidies.
 • Kennisbank: grote hoeveelheden content goed vindbaar maken.
 • Koppeling met Regicare van AdSysCo: hiermee worden activiteiten en vrijwilligersvacatures automatisch getoond op de website. Zonder extra werk voor beheerders.
 • Eenvoudig beheer van de website: zelf gemakkelijk webredactie doen, nieuwe landingspagina’s aanmaken en de communicatie bijhouden. Ook als je geen digital native bent.
 • Flexibiliteit: eenvoudig binnen hetzelfde systeem extra websites beheren voor bijvoorbeeld projecten of arbeidsmarktcommunicatie. 
 • Uitgebreid onderzoek om te komen tot de meest gebruiksvriendelijke contentindeling.
 • Voldoen aan de AVG: alles juridisch in orde op het gebied van privacy. 

Jouw steun en toeverlaat

Wij merken dat sommige organisaties niet goed weten hoe ze een project als dit moeten aanpakken. Voor hen is het immers geen dagelijkse kost om een website, systeem of portaal te vernieuwen. Maar voor ons wel. En wij kennen jullie sector. Daardoor weten wij precies wat belangrijk is en waar je aan moet denken.

Wij nemen je stap voor stap mee door dit proces. Tijdens het project hebben we nauw contact. We spreken elkaar minimaal wekelijks op vaste momenten, maar vaak ook daarbuiten. Ook geven we jullie een gerichte training in gewonemensentaal, zodat je precies weet hoe het systeem werkt. Loop je vast of heb je vragen? Bel of mail ons dan meteen. Dan hoef je er zelf niet mee te worstelen en kun je snel weer verder.

Ik weet zelf niets van de techniek achter een website en ik had nog geen ervaring met WordPress, de software waarmee Yard onze website heeft gebouwd. Toch kon ik altijd alle vragen stellen die ik had. Ook detailvragen. Geen enkele vraag was dom.

Wendy Jansen, project- en kwaliteitsmedewerker bij De SMD

De SMD.

De SMD is een organisatie voor welzijn en maatschappelijke dienstverlening in de regio Zaanstreek Waterland.

Voor De SMD ontwikkelden wij een vraaggerichte, moderne, toegankelijke website. Met een aparte vacaturewebsite.

Toegankelijk voor iedereen.

De informatie en dienstverlening op jouw website of platform moet voor iedereen toegankelijk zijn. Ook voor mensen die bijvoorbeeld blind zijn of een motorische beperking hebben. Daarom voegen wij extra functionaliteiten toe die hen helpen om de website te gebruiken. Denk aan een voorleesfunctie, het vergroten van het contrast of het automatisch vertalen van teksten.

Overzichtelijk en aantrekkelijk.

Op een website moeten bezoekers gemakkelijk de juiste informatie vinden. Dat kan een uitdaging zijn als er veel informatie voor meerdere doelgroepen op de website moet. Hoe deel je die content slim in, zodat het overzichtelijk blijft?

Ons UX- en designteam (6 personen) adviseert jullie daarover en maakt een aantrekkelijk visueel ontwerp dat precies aansluit bij wat jouw organisatie wil uitstralen. Daarvoor verdiepen we ons grondig in de organisatie en doen we onderzoek onder de gebruikers. Op basis daarvan komen we tot een overzichtelijke contentindeling waarin bezoekers gemakkelijk hun weg vinden.

Yard, een betrouwbare online partner.

 • Meer dan 100 andere maatschappelijke organisaties gingen je voor
 • Meer dan 20 jaar ervaring in zorg- en welzijnssector
 • ISO 27001 en ISO 9001 gecertificeerd

GGD GHOR.

GGD GHOR is dé belangenbehartiger voor de publieke gezondheid en veiligheid in Nederland.

Voor GGD GHOR ontwikkelden wij een kennnisnet. Op dit platform wisselen professionals in de publieke gezondheidszorg kennis en nieuws uit.

Sinds begin 2023 heeft SWOA een nieuwe huisstijl. Deze wilden we graag terugzien in een nieuwe, gebruiksvriendelijke website. Via onze systeembeheerder kwamen we bij Yard terecht. Vanaf het begin was het een goed contact! Zij hadden aandacht voor onze wensen en wisten deze te vertalen in een visuele uitwerking. Ook nadat de vormgeving stond en wij aan de slag gingen met de website, stonden ze altijd klaar om bij te springen. Er was voldoende tijd om te sparren en reacties op vragen kwamen altijd snel. Inmiddels staat er een mooie en toegankelijke website: we zijn superblij met het eindresultaat en de samenwerking!

welzijnsorganisatie SWOA

Even overleggen? 

Kunnen wij jou ook helpen met jullie online uitdaging? We denken graag vrijblijvend met je mee! 

We werken onder andere voor:

Logo Landelijkse Huisartsen Vereniging