Een gezellige en inspirerende ervaring. Zo omschrijft Martin Donk, operationeel manager van Yard Internet, WordCamp Utrecht. Op 26 oktober werd dit omvangrijke evenement, gericht op ’s werelds bekendste CMS WordPress, georganiseerd. Yard Digital was een van de sponsors. “Dit was met recht een geslaagd event.”

WordCamp Utrecht is een jaarlijks evenement waarbij de nieuwste facetten en inzichten rondom content management systeem WordPress langskomen. Er was deze editie, gehouden in de Seats2Meet, bijvoorbeeld een uitgebreide workshop over web accessibility. “Over hoe je een website zo toegankelijk mogelijk kunt maken”, verduidelijkt Martin.

Er waren onder andere workshops over webtoegankelijkheid.

Ook kwamen er een aantal interessante feiten en cijfers voorbij. Zo werd gemeld dat inmiddels 32 procent van alle websites bestaat uit WordPress-sites. Ter vergelijking: twee andere bekende CMS-systemen, Joomla en Drupal, worden met respectievelijk twee en drie procent een stuk minder gebruikt. “Da’s niet alleen goed nieuws voor de grote community van WordPress, maar ook voor de klanten van Yard Digital. De kans dat zij al enige ervaring hebben met het systeem is een stuk groter geworden. Ook draagt het bij aan eventuele werving van nieuwe redacteuren – zij kennen het CMS waarschijnlijk ook al.”

Gutenberg

De nieuwe gebruiksvriendelijke editor Gutenberg, een veelbesproken onderwerp binnen de WordPress-community, kwam in een van de eerste talks uitgebreid voorbij, maar wat Donk betreft had daar nog meer aandacht aan besteed mogen worden. “Het is een grote update binnen WordPress en daar valt genoeg over te vertellen. Wij zijn er zelf druk mee bezig en vinden het belangrijk om voorop te lopen als het gaat om technologie.”

Niet voor niets was Yard Digital met liefst acht man aanwezig op WordCamp om op de hoogte te blijven van al het wel en wee rondom het CMS. “We bekijken de mogelijkheden om volgend jaar naar WordCamp Europe in Berlijn te gaan. Voor nu was het zeker een gezellig teamactiviteit. Naderhand zijn we nog even naar een restaurant gegaan en hebben we afgesloten met een drankje in café De Voortuin.”

Foto’s WordCamp Utrecht

Fotografie: MichielTon.com

Deel:

The owner of this website has made a committment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.