Yard Digital sponsort WordCamp Utrecht. De tweede editie van dit evenement (daarvoor WordCamp Nederland), dat is gericht op het cms-systeem WordPress en haar community, vindt op 27 en 28 oktober plaats in de Seats2Meet in Utrecht. “Wij werken al jaren met  WordPress en zijn erg betrokken bij de community. Door middel van sponsoring willen we graag iets terug doen”, aldus Martin Donk, operationeel manager van Yard Digital.

Inspiratie opdoen. Dat is voor Martin Donk en zeven medecollega’s één van de belangrijkste argumenten voor een bezoek aan het grootschalige event in de Domstad. “We hopen van verschillende workshops en talks te leren, om vervolgens de vertaling naar onszelf en klanten te maken”, zegt Martin.

De operationeel manager van Yard Digital doelt onder meer op de ontwikkeling van het nieuwe editorial cms Gutenberg. Deze nieuwe editor maakt het mogelijk om binnen WordPress op relatief eenvoudige wijze nieuwe pagina’s aan te maken, met behulp van speciale blokken. “Er zal ongetwijfeld veel over Gutenberg gesproken gaan worden. Binnen de community wordt er heel enthousiast op gereageerd en zelf zijn wij Gutenberg ook al enige tijd aan het testen. Onze verwachtingen zijn op dit vlak echt hooggespannen.”

Steentje bijdragen

Maar WordCamp Utrecht is voor Yard Digital ook een ideale aangelegenheid om in contact te komen met de (trouwe) community van WordPress. Martin: “We willen het gesprek aangaan met developers en deelnemers van de WordPress-gemeenschap, om zo ons netwerk te vergroten. Wij hebben er in ieder geval erg veel zin in en zijn blij dat wij met ons sponsorschap een steentje bij kunnen dragen aan de groei van de WordPress-community in Nederland.”

WordCamp Utrecht heeft tot doel om kennis te vergroten op het gebied van WordPress. Dan moet je denken aan sprekers die wat vertellen over het veilig maken van WP-websites, een workshop over bloggen en ontwerpen of (bijspijker-)cursussen op het gebied van content marketing.

Het event wordt georganiseerd door Sjoerd Blom, die al sinds 2005 actief lid is van de WordPress-community. In 2017 organiseerde hij tevens de eerste WordCamp Utrecht.

Deel:

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.