Hoe ziet de toekomst van digitale dienstverleningen communicatie eruit bij gemeenten? In een interactief webinar praten vijf experts je bij over het Open Webconcept, het schaalbare concept waarin gemeenten samenwerken voor een betere dienstverlening.

Iets minder dan een uurtje spreken Holger Peters, informatiemanager gemeente Buren ,Sander Spierenburg, adviseur e-dienstverlening gemeente Lansingerland, Monica van der Vlies, adviseur dienstverlening gemeente Hoeksche Waard en redacteur online media bij gemeente Gouda Gail van Donselaar over de toekomst van digitale dienstverlening en online communicatie binnen hun organisatie.

Dennis van Aalst, directeur van Yard, begeleidt deze Vraag & Antwoord-sessie waarin onderwerpen op informele maar inhoudelijke wijze worden besproken als: 

  • Hoe werkt het Open Webconcept en wat zijn de volgende stappen? En wat is na drie jaar Open Webconcept de stand van zaken? 
  • De 10 nieuwe wetten die invloed hebben op online communicatie. Welke wetten zijn dit en welke gevolgen geeft dit?
  • Wat zijn de ervaringen met online participatie en welke stappen gaan gemeenten hierin zetten in 2021
  • Welke impact heeft digitale toegankelijkheid op de (organisatie van) gemeentelijke online communicatie? 

Het zijn stuk voor stuk onderwerpen die ruimte bieden tot verdieping. Daarom hebben we voor de liefhebbers besproken artikelen en informatie ook beschikbaar gesteld om te downloaden.

Informatie over de toegankelijkheid van Gemeente Lansingerland

Het informatieplan 2020-2025 van de Gemeente Buren

Het open webconcept in 2021

Wat kom je te weten? Hierna…

  • …heb je inzichten in de werking van het open webconcept;
  • …ken je concrete voorbeelden van gemeenten die gebruik maken van het concept;
  • …weet je het belang van digitale toegankelijkheid en hoe gemeenten ermee omgaan;
  • …heb je concrete handvatten hoe je als gemeente goedkoper en efficiënter online te werk kunt gaan.

Meer webinars zien? Op onze speciale pagina zie je een compleet overzicht van al onze online presentaties.

Andere interessante artikelen:

Voor goede online dienstverlening en informatievoorziening is de gemeentewebsite essentieel, het is de digitale poort van de gemeente.  Geen enkele gemeente is hetzelfde, maar…
De coronacrisis noopt tot flexibiliteit. Mensen worden gedwongen om thuis te werken, rekening te houden met allerhande wetgeving of moeten…
Wat speelt er allemaal op het gebied van ’s werelds meest gebruikte content management systeem? Developer Ferdie Sletering bespreekt in…

Deel: