Wat is een CMS?

De afkorting CMS staat voor Content Management System. Kortgezegd kan je, wanneer je bij Yard een CMS afneemt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier een website onderhouden en content plaatsen. Binnen onze Content Management Systemen is er veel mogelijk. Zo hebben gemeenten beschikking over:

 • Custom WordPress thema: Yard ontwikkelt een op maat gemaakt WordPress thema, volledig afgestemd op de eisen en wensen van de desbetreffende gemeente. We zorgen voor de integratie van kwalitatief goede plug-ins die goed worden onderhouden. Zo voorkomen we allerlei vervelende problemen en foutmeldingen die voortkomen uit verouderde of niet-kwalitatieve plug-ins.
 • Veilige website: elke website moet natuurlijk veilig zijn. Dat geldt zeker voor een gemeentewebsite.We hebben veel ervaring met het maken van Content Management Systemen in WordPress. Door constante updates en onze scherpe controles is dit één van de veiligste Content Management Systemen beschikbaar.
Platform Samen voor Elkaar Overijssel in het CMS WordPress

De voordelen

Een CMS van Yard biedt verschillende voordelen. Deze zijn in veel gevallen van essentieel belang om de aansluiting met de doelgroep te behouden. Onze Content Management Systemen zijn:

 • Gebruiksvriendelijk: Niets is zo vervelend als een website waarop de benodigde informatie niet gemakkelijk te vinden is. Yard zorgt voor gebruiksvriendelijkheid aan beide kanten. Voor de gemeente is het eenvoudig om content te publiceren en aanpassingen te doen op de website. Voor de bezoekers is de website overzichtelijk en fijn in gebruik.
 • Toegankelijk: om gemeentewebsites voor iedereen toegankelijk te maken, is de WCAG-wetgeving in het leven geroepen. Het gaat hier om verplichte maatregelen die gemeentes moeten nemen om digitale toegankelijkheid voor mensen met een functiebeperking te faciliteren. Denk aan kleurenblindheid of slechtziendheid, maar ook mensen met een lichamelijke handicap, cognitieve stoornis, taalproblemen of een leerstoornis hebben baat bij een toegankelijke website. Yard kent de ins en outs van deze wetgeving en al onze gemeentewebsites voldoen aan de gestelde richtlijnen en regels.
 • Vindbaarheid: een Content Management System van Yard zorgt, naast de bovenstaande voordelen, ook voor een verbeterde vindbaarheid in Google. Zo besteedt Yard aandacht aan alle technische aspecten die belangrijk zijn voor een goede vindbaarheid. Ook zorgen we voor voldoende ruimte voor SEO-content die gemakkelijk beheerd en aangepast kan worden.

Yards CMS voor gemeente

Al sinds 2002 werken we voor verschillende overheden. Om die reden hebben we veel ervaring en weten we wat de klant wenst. Zowel vanuit het perspectief van de gemeente als de websitebezoeker. We helpen je graag met de volgende onderdelen:

 • Drempelvrije website: volgens de nieuwste standaarden van webtoegankelijkheid
 • Apps: gebruiksvriendelijke apps, zoals de Meldingen-Maken app of Afval-app 
 • Flexibiliteit: eenvoudig subsites kunnen maken voor projecten of programma’s 
 • OpenSource techniek: we ontwikkelen en gebruiken het Open Webconcept  
 • Eenvoudig beheer van het CMS: zelf webredactie doen en de communicatie bijhouden 
 • Uitgebreide usability tests en UX-onderzoek: zo creëer je een goede contentindeling voor je gemeentesite
 • Common Ground architectuur: toekomstbestendige opslag voor meerdere doeleinden 
 • DigiD-authenticatie: gebruik DigiD als toegang tot jouw online dienstverlening 
 • Koppelingen: nieuwe online toepassingen worden geïntegreerd met bestaande IT 
 • Strakke planning: samen zorgen we dat we de deadline halen 
 • Voldoen aan de AVG: alles juridisch in orde op het gebied van privacy 
Gemeente website in het CMS WordPress

WordPress

Voor onze content management systemen maken we altijd gebruik van WordPress. Deze tool biedt namelijk een breed scala aan mogelijkheden, die gemakkelijk en bovendien veilig kunnen worden toegepast op de website van jouw gemeente.

Contact

Geïnteresseerd in een CMS voor je gemeente of ben je benieuwd wat Yard allemaal voor jou en je gemeente kan betekenen? Neem dan gerust eens contact op met Daniëlle Hes, sales adviseur van Yard. Of bekijk onze eerdere cases om te zien wat we allemaal voor andere klanten hebben mogen doen.