• Communitygedreven

    kennisdeling

  • Uitgebreide

    themasectie

  • Dagelijks meerdere publicaties

de website bvmbo.nl

Voor en door docenten

De Beroepsvereniging voor docenten MBO (Bvmbo) zocht een platform om docenten met elkaar in contact te laten komen. Bij een enquête onder leden bleek namelijk dat veel docenten behoefte hadden aan meer mogelijkheden om samen te werken en kennis te delen.

Het resultaat werd MBO Connect, een plek waar medewerkers in het mbo elkaar kunnen helpen bij vraagstukken, weten wat er speelt en, vooral, kunnen netwerken binnen de mbo-sector.

“Het werk van een mbo-opleider wordt steeds complexer. Dat vraagt wat van een docent of instructeur. Soms wil je hierover anderen raadplegen of vraagt je collega jou om advies”, schrijft mboconnect.nl er zelf over. “Het is goed om te weten dat je er niet alleen voor staat. Bvmbo faciliteert speciaal voor jou een digitale community: MBO Connect.”

MBO Connect is de eerste en enige landelijke online community van, voor en door opleiders in het middelbaar beroepsonderwijs en kent inmiddels honderden leden en veel thema’s. Er wordt veel actuele kennis gedeeld, nieuws gepost, maar ook persoonlijke bespiegelingen van docenten komen veel langs.

Koppeling

Binnen de backend van MBO Connect zijn er een paar mooie oplossingen bedacht om het platform zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Zo is er een koppeling gemaakt met PerfectView, het crm-systeem dat veel gebruikt wordt bij branche- en beroepsverenigingen.

De koppeling zorgt ervoor dat er makkelijk een nieuw lidmaatschap kan worden afgesloten, wat vervolgens binnen PerfectView verwerkt wordt. Dit kan op collectieve basis, bijvoorbeeld via een contract met een school, maar ook individueel. Is er een collectief lidmaatschap afgesloten, dan kunnen alle leraren en medewerkers van die instelling inloggen op mboconnect. Bij het registeren moeten deelnemers enkel het e-mailadres van hun school invullen, en de rest gaat vanzelf.

Een leuk weetje over mboconnect.nl: voormalig minister Stientje van Engelshoven (D66) lanceerde het nieuwe platform. “Het is belangrijk dat docenten zelf aan de slag kunnen met het verbeteren van onderwijs. Onderwijs is immers primair iets van de docent. Door als gemeenschap van docenten meer samen te werken, kan het onderwijs verder verbeteren”, sprak de voormalig minister destijds.

Techniek

  • Frisse, responsive interface
  • Yunits communityplatform
  • Koppeling met PerfectView
  • Community-app met eigen branding

Dit is MBO Connect

MBO Connect maakte een introductievideo over haar nieuwe platform.

Via de digitale community mboconnect.nl kunnen docenten snel en effectief kennis delen.

MBO Connect

MBO Connect is gebouwd met het Yunits communityplatform, de SaaS-oplossing van Yard Digital Agency. Het platform kent uitgebreide mogelijkheden voor kennisdeling. Content lezen en publiceren of juist het gesprek aangaan, is met dit systeem ontzettend eenvoudig. Precies daarom gebruikt mboconnect.nl dit framework. Ook verenigingen als de FNRS, NEVI en businessnetwerk MODINT maken gebruik van Yunits.

Content kan openbaar, of achter een slotje worden weergegeven. En uiteraard is de website volledig responsive opgebouwd: MBOConnect.nl is dus óók fijn met een smartphone te gebruiken.

Ook kunnen de mbo-opleiders de community gebruiken via de speciale app die beschikbaar is voor Android en Apple.

Corporate website

Na de lancering van MBO Connect besloot BVMBO om ook de corporate website onder te brengen bij Yunits. Groot voordeel hiervan is dat BVMBO nu MBO Connect en de corporate site beheert in één systeem. Dat werkt makkelijk en efficiënt. Yard zorgde voor een nieuw design van de homepage. Een fris ontwerp in de stijl van MBO Connect. De site is vervolgens geïntegreerd in het bestaande platform. Via bvmbo.nl vind je de corporate website en het communityplatform.

De corporate website van BVMBO

The owner of this website has made a committment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.