• Koppeling met PerfectView

 • Single Sign On

 • Geïntegreerde academie

Vastgoedpro is de beroepsvereniging voor vastgoedprofessionals. De vereniging is gericht op verschillende beroepsgroepen binnen het vastgoed. Die hebben ieder een eigen sectie binnen de vereniging. De focus van de vereniging ligt op kwaliteitsbewaking, belangenbehartiging, deskundigheidsbevordering en het faciliteren van de leden bij de uitoefening van hun beroep. Een aansluiting bij Vastgoedpro bestaat uit twee delen: een persoonlijk lidmaatschap voor vastgoedprofessionals, en een kantooraansluiting voor het vastgoedkantoor en de medewerkers.

De online omgeving

Vastgoedpro’s online omgeving bestaat uit:  

 1. Openbare website 
 2. Ledenportaal (voor leden)
 3. Vastgoedpro Desk (voor kantoren) 
 4. VIP (Vastgoedpro informatieplatform) 
 5. Woning Index Calculator
 6. Vastgoed van het land (agrarisch vastgoed)
 7. Agrimeter (agrarisch onroerend goed)

Yard heeft voor Vastgoedpro de eerste drie onderdelen vernieuwd. Samen zijn de volgende belangrijke doelen behaald:  

Processen zijn geautomatiseerd    

Via een koppeling met PerfectView (CRM-pakket) worden de leden en kantoren automatisch ingeladen. Leden kunnen de kantorenpagina’s geheel zelf beheren (logo, afbeeldingen en content).

Single Sign On (SSO) is ingevoerd  

Vastgoedpro heeft naast haar website drie besloten omgevingen die via www.vastgoedpro.nl bereikbaar zijn: hun Ledenportaal, Vastgoedpro Desk en de VIP-omgeving. Vanuit de WordPress-omgeving (de openbare website) is een SSO Host opgezet. Hierdoor hoeven leden maar één keer in te loggen om toegang te krijgen tot alle portals (mits zij hier rechten toe hebben).

Ledeninformatie blijft up-to-date

Leden kunnen zelf hun profiel beheren in het Ledenportaal. De wijzigingen worden direct in PerfectView bijgewerkt. Via de actuele ledenlijst kunnen leden gemakkelijk met elkaar in contact komen.

Kantoren kunnen ook met elkaar in contact komen

Geselecteerde leden kunnen de informatie van de kantoren beheren. Ingelogde leden kunnen ook de beheerders van andere kantoren opzoeken en contact leggen.

Gebruiksvriendelijk documentenbeheer

Achter de inlog vinden leden de documenten die voor hen relevant zijn. De toegangsrechten daarvoor beheert de vereniging in PerfectView.

Besloten webinars en academie

Webinars en de academie worden in Vimeo geüpload en in de online omgeving ontsloten. De webinars zijn alleen zichtbaar voor leden. Toch zijn de pagina’s waar de webinars op staan, wel openbaar toegankelijk. Een slimme oplossing waardoor de webinars goed vindbaar zijn in Google. Bijkomend voordeel is dat niet-leden meteen zien welke content zij mislopen.

Webshop

De portal heeft ook een webshop, waarin leden artikelen kunnen bestellen.

Techniek

 • WordPress-site met frisse, responsive interface
 • Yunits-platform met twee ingangen (voor leden en kantoren)
 • Koppeling met PerfectView
 • SSO voor website en alle drie de portals

Uitgebreid UX- en designtraject

Onderdeel van het project was een uitgebreid UX-traject voor de hoofdsite, Vastgoedpro Desk, webshop en het ledenportaal. Daarin stond gebruiksvriendelijkheid voor de bezoekers centraal. Yard keek naar een slimme indeling van de content, zodat die goed vindbaar is voor de verschillende doelgroepen. Daaruit volgde een visueel design. Een fris ontwerp met een nieuwe look en feel in de huisstijl van Vastgoedpro.

Voor belangrijke onderdelen van de online omgeving maakte Yard een klikmodel. Dat is een visueel ontwerp waar je doorheen kan klikken zoals op een echte website. Op die manier was voorafgaand aan de bouw al duidelijk hoe de omgeving zou worden ingedeeld, wat waar naartoe leidt en hoe dat eruit zou komen te zien.

Ontwikkelproces en samenwerking

Pablo van Hamersveld is senior marketeer en projectleider bij VastgoedPro. Hij vertelt over het project en de samenwerking met Yard: “Onze vorige online omgeving had twee nadelen: er was maar één persoon die ons support kon leveren en we hadden twee losse portalen met twee verschillende wachtwoorden. Onze servicedesk kreeg veel vragen van mensen die het verkeerde wachtwoord op het verkeerde platform invoerden. Dat wilden we aanpakken met de nieuwe online omgeving.

Wij gingen op zoek naar een partij die ervaring heeft met branche- en beroepsverenigingen zoals die van ons. Zo kwamen we bij Yard uit. Het eerste gesprek dat we hadden, voelde meteen vertrouwd. Dat kwam omdat de mensen die aan de website zouden gaan werken, er meteen bij zaten aan tafel. Onder andere een developer en een UX-designer. Dat gaf vertrouwen.

Gestructureerd project

Samen hebben we eerst uitgebreid doorgenomen wat de oude online omgeving kon. We bespraken of we die functionaliteiten nog steeds wilden of dat het anders moest. Bepaalde functionaliteiten hebben we bewust laten vallen, omdat ze verouderd waren of niet meer relevant. Daarna heeft Yard in de projectmanagementtool Trello heel gestructureerd vastgelegd wat we precies zouden gaan bouwen.

In het UX- en designtraject hebben we veel quickwins gepakt. We hebben bijvoorbeeld de kleuren van knoppen en de positie ervan op de pagina geoptimaliseerd. UX-designer Nicol is makkelijk benaderbaar en spreekt vanuit haar ervaring. Op basis van haar adviezen hebben we keuzes gemaakt voor het ontwerp.

De bouw verliep voorspoedig, gestructureerd en ook duidelijk. Iedere keer als er iets was gebouwd, kreeg ik een update vanuit Trello. Dan keek ik daarnaar en gaf mijn reactie door. Yard pakte dat vervolgens weer op.  

Verbeterslagen

We hebben mooie verbeterslagen gemaakt. De site is veel stabieler geworden en is veel beter schaalbaar op mobiel. Onze webinars kunnen we op een mooie manier tonen. En Yards supportdesk voert goed en snel updates uit.  

Ik ben blij met de koppeling die we tussen PerfectView en WordPress hebben gemaakt. Het is fijn voor mijn collega’s dat ze de informatie op één plek kunnen plaatsen en dat het vanuit daar verspreid wordt naar de website en Vastgoedpro Desk. Ze weten: als ik nu iets aanpas in Perfectview, staat het de volgende dag op de website. Dat hebben de developers goed aangepakt. Die koppeling staat als een huis.”

The owner of this website has made a committment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.