Hoe we jouw vereniging begeleiden bij de realisatie van digitale innovatie.

We zijn gespecialiseerd in het begeleiden van verenigingen bij de realisatie van digitale innovatie middels efficiënte verenigingssoftware. Hiermee kunnen we jouw sport-, branche- of beroepsverenging helpen met een compleet online landschap. Denk hierbij aan slimme online dienstverlening of bijvoorbeeld een slimme digitale strategie om leden te werven en tools om het collectief te versterken.

Naast het ontwerpen en bouwen van websites & apps, community platforms en portalen denken we ook strategisch mee. We gaan altijd voor een langdurige samenwerking, wat resulteert in het effectiever bereiken van jouw doelgroep(en).

Onze werkwijze.

Allereerst is het belangrijk om de ambitie van jouw vereniging scherp te hebben. Bij Yard kennen we de verenigingsbranche als geen ander en snappen we tegen welke (online) uitdagingen je aanloopt. We spreken dezelfde taal en hierdoor kunnen we onze kennis en ervaring nog effectiever inzetten in passende verenigingssoftware.

Tijdens het bepalen van de strategie zetten we onze kennis in en realiseren we samen een digitale roadmap. Hierbij maken we gebruik van diverse bewezen digitale bouwstenen zoals gestandaardiseerde modules voor een website, kennisbank, ledennet, website, e-learning, evenementen en werkgroepen.

CRM voor verenigingen.

We ontwerpen een passende website voor jouw vereniging en kunnen deze koppelen met een achterliggende ledenadministratie zoals Salesforce, Dynamics, Perfectview of AFAS. We nemen de volledige inrichting van het CRM-systeem over en automatiseren daarbij zoveel mogelijk. Hierbij houden we ons met name bezig met het inrichten, maar ook het automatiseren van het CRM-systeem.

We hebben zelf alle benodigde disciplines op online gebied in huis maar kunnen ook gebruik maken van onze partners op andere disciplines zoals marketingonderzoek, online marketing, copywriting en video.

Voordelen van verenigingssoftware.

Met een slimme digitale vereniging vergroot je de waarde van je doelgroep via online kanalen. De online strategie waarborgt de kwaliteit van het aanbod. De consument vindt via de branchevereniging snel de juiste leverancier. Leden ervaren het gebruiksvriendelijke portfolio van website(s) en apps als modern en eenvoudig.

Daarnaast ontvangen ze branche-informatie die is afgestemd op rol en interesses en kunnen ze rondkijken in de online kennisbank. Naast het delen en verspreiden van kennis onder leden bieden onze tools ook ondersteuning in het verbinden van leden. Denk hierbij aan een slimme vraag & antwoord functionaliteit of online werkgroepen waar praktijkvoorbeelden kunnen worden gedeeld. Digitale middelen kunnen bij deze processen echt het verschil maken.

Een voorbeeld: FNRS

FNRS, de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra liet in het kader van een compleet nieuwe merkpositionering een uitgebreid, interactief platform bouwen door Yard. ‘Een prachtige site, met onverwacht veel aanmeldingen’, volgens Robert van Almkerk van de FNRS.

Trends in de online aanpak bij verenigingen

Maak ook gebruik van onze jarenlange kennis en ervaring op het gebied van verenigingsmanagement. Wij helpen jouw vereniging met de coördinatie van alle werkzaamheden, ledenbinding en -werving en geven strategisch advies.

Uiteraard is elke vereniging anders en vereist het een eigen afgestemde aanpak. Wel zien we een aantal trends:

 • Personaliseren
  Yard biedt gepersonaliseerde informatievoorziening aan leden middels haar online community platform Yunits. Nu ook met gebruikersvriendelijke iOS- en Android-app.
 • Gebruikersvriendelijk
  Ons designteam maakt het jouw leden zo makkelijk mogelijk in de websites, portals en tools.
 • Datagestuurd
  De ledenportalen en kennisplatformen die we maken bieden een overvloed aan relevante informatie als basis voor data gedreven beslissingen.
 • Slim profielen opbouwen
  Door de koppeling van de online kanalen met achterliggende CRM systemen is het mogelijk om leden specifiek te benaderen.
 • Van buiten naar binnen denken
  Ga eens op de stoel van je lid zitten of doe een usability onderzoek voor een verfrissende blik en verrassende inzichten.

Samenwerken

Yard gelooft sterk in samenwerken. Door kennis te delen wordt het online domein beter. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met DNA, de Nederlandse Associatie. Onze Siebe legt uit hoe we elkaar versterken.

Je bent in goed gezelschap

We werken op dit moment voor circa 30 verenigingen. We helpen hen met onderscheidende digitale communicatie en dienstverlening. Hierbij een aantal van onze opdrachtgevers:

 • Landelijke Huisartsen Vereniging
 • Sociaal Werk Nederland
 • Modint ( branchorganisatie mode, interieur, tapijt en textiel)
 • FRNS (federatie van Nederlandse ruitersportcentra)
 • Sportwerkgever
 • KNVB
 • TVVL (Kennisplatform in de installatietechniek)
 • NL Actief (grootste Nederlandse branchevereniging in de sport)
 • GGD GHOR Nederland

Samen iets goeds maken?

Op dit moment werken wij voor circa 30 verenigingen. Zoek jij ook een agency om jouw vereniging te helpen met een onderscheidende digitale communicatie en dienstverlening? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij maken graag kennis met je!

Interessante voorbeelden voor verenigingen