In september zijn maar liefst vier stagiaires gestart om ons team te versterken en daar zijn we ontzettend blij mee. Bij Yard zien we stagiaires als volwaardige medewerkers. En krijgen ze alle ruimte voor hun persoonlijke ontwikkeling. Onze nieuwe stagiaires hebben net hun eerste maand achter de rug, maar hebben al enige ervaring opgedaan en vertellen graag hoe ze de tijd bij Yard beleven? 

“Het is wennen aan alle prikkels op kantoor maar wel heel leuk”  

Marijn, 20 jaar, stagiair UX/UI Design 
Vierdejaarsstudent Communicatie, Multimedia & Design aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) 

“Ik loop tot half januari hier stage om te zien of ik het werkveld echt leuk vind. Ik vind het prettig dat Yard een relatief klein bedrijf is met zo’n 35 medewerkers. Ik denk dat ze hierdoor meer tijd aan me kunnen besteden en dat ik sneller iedereen leer kennen. Ook de focus van Yard op zorg, onderwijs en overheid spreekt me aan.  

“Ik vind voor Yard werken nog steeds spannend. Ik doe iedere dag nog veel nieuwe indrukken op. Ook is het wennen aan alle prikkels op kantoor – pratende mensen, rinkelende telefoons en afgaande printers. Zal ook wel komen doordat ik de laatste jaren door corona veel thuis heb gestudeerd. Maar het is een hele fijne omgeving en de mensen zijn aardig.    

“Ik ben heel dankbaar dat de werkzaamheden rustig worden opgebouwd. Ik krijg ruimte om vaardigheden te oefenen aan de hand van opdrachten. Maar ik mocht ook al gelijk mee naar een designsessie van een klant. Ik notuleerde dus heb ik de vaardigheid ook kunnen oefenen. Het was heel boeiend om de eerste reactie van de klant op het ontwerp te horen. En ook hoe mijn stagebegeleider Nicol hierop reageert. Ze heeft zoveel kennis van de ‘regeltjes’ van design en kan de klant goed uitleggen waarom ze voor iets heeft gekozen. Maar ze luistert ook naar de wensen en zorgen van de klant. Het is een interessante wisselwerking.   

“Het is fijn dat ik met iedereen mee mag kijken. Mijn collega Michiel kan binnen no-time een prachtig design maken. Terwijl ik nog heel lang doe over één klein detail. Ik verwacht hier als professional te groeien: om te leren hoe ik structuur kan aanbrengen in mijn designproces.”   

“Hun focus op persoonlijk ontwikkeling spreekt mij aan”  

Isabel, 24 jaar, stagiair UX/UI Design 
Vierdejaarsstudent Communicatie, Multimedia & Design aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA)  

“Ik heb wat tijd tussen mijn derde en vierde studiejaar genomen. Ik voelde me nog niet klaar om stage te lopen. Mijn medestudenten keken er alleen maar naar uit en ik was vooral bang niet aan de verwachtingen van de werkgever te voldoen. De angst werd tijdens die periode niet minder dus ik moest het maar gewoon proberen en er voor gaan? Dus solliciteerde ik bij Yard. Het zat ook gelijk goed. Toen ik van Nicol te horen kreeg dat ik mocht komen, heb ik gelijk de andere gesprekken afgezegd. Yards focus op de persoonlijke ontwikkeling van stagiaires spreekt me aan. Ik kreeg gelijk zin in mijn stage en voelde geen angst meer.  

“Mijn stage is na een maand al heel leerzaam en het werk is variërend. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten opdrachtgevers en ik mag zelf een beetje aangeven waar mijn interesses liggen. Ook mag ik naast de designkant ook meewerken aan UX-onderzoek. Daar heb ik nu al veel van geleerd. Zo zie ik het directe verband tussen onderzoek en design. Die gaat veel dieper dan ik tot nu toe op school heb geleerd. Een visual design kan wel mooi zijn, maar het moet vooral bruikbaar zijn. En je moet als designer je keuzes kunnen verwoorden. Dat zag al toen ik een klantsessie mocht bijwonen en Nicol haar design met de opdrachtgever doornam.  

“Ik verwacht hier inzicht te krijgen in het hele proces: van UX-onderzoek tot uitwerking. Er komt zoveel bij kijken zoals ook de overstemming van de webdevelopers als met de klant. Bij Yard mag ik dat allemaal meemaken. Ik mag hier experimenteren, initiatief nemen en werken aan verschillende projecten. Ik hoop ook op persoonlijk vlak te groeien: mijn mening durven te uiten en meer zelfvertrouwen te krijgen als professional.”  

“Ik ben blij met mijn keuze voor Yard; ik heb het hier echt naar mijn zin” 

Thomas, 23 jaar, stagiair Communicatie & Marketing  
Derdejaarsstudent Commerciële Economie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN)  

“Ik heb Yard gevonden via het stageportaal van de HAN en was gelijk overtuigd toen ik hun website bekeek. Het feit dat deze stage zich specifiek richt op de zorgsites van Yard sprak mij erg aan. Ik heb zelf namelijk familieleden die in de zorg werken en heb er dus affiniteit mee. Tijdens het gesprek zat het al gelijk goed en ik had toen al het gevoel dat dit een fijn bedrijf was om mijzelf verder te gaan ontwikkelen. Ze communiceren snel en duidelijk en toen ze de plek aanboden heb ik gelijk ja gezegd. Ik heb het echt naar mijn zin hier en ben blij dat ik deze plek heb gekozen. 

“De opleiding verwacht dat ik tijdens deze stage zes skills ga ontwikkelen zoals initiatief nemen en commercieel bewustzijn. Daarnaast moet ik ook twee onderzoeksverslagen schrijven waarin ik een vraagstuk vanuit Yard onderzoek en hierover een advies uitbreng. Tijdens mijn eerste terugkomdag op school liet ik zien hoe ik bezig ben geweest met deze skills in de praktijk brengen en mijn stagecoach was heel tevreden. Er staat ook al een afspraak dat zij kantoor langskomt om te kijken hoe het gaat. Mijn eerste onderzoeksvraag is al opgezet en ik ben al druk bezig met de uitwerking.  

“De begeleiding hier is heel goed. Ze nemen de tijd om goed uitleg te geven en behandelen mij als volwaardig medewerker binnen het team. Ook de sfeer bevalt me want deze is vrij informeel en rustig. Iedereen eet samen in de middag en we praten dan ook over andere dingen dan werk. Iedereen doet zijn eigen ding maar neemt ook de tijd voor je als je vragen hebt. Mijn stage gaat dusverre top!”  

“Ik mocht al gelijk als waardig teamlid mee naar een WordPress-congress”  

Lieke, 19 jaar, stagiair Front-end Development                                                                            
Derdejaarsstudent Open-ICT aan de Hogeschool van Utrecht (HU)   

“Ik loop een half jaar stage bij Yard. Dit doe ik vooral om werkervaring op te doen met de focus op programmeerkennis, maar wellicht later ook op andere competenties zoals presenteren. Het is niet mijn eerste stage tijdens mijn studie. Afgelopen jaar heb ik met een groepje andere studenten bij een bedrijfje gezeten. Dit voelde nog niet echt als stage omdat er vooral contact was met andere studenten. Dit is hier erg anders. 

“Ik had vorig jaar al contact met Martin van Yard, maar op dat moment was ik al bezig met een andere stage. Ik vond het wel een fijn contact; er is hier een leuke sfeer. Ook vind ik het fijn dat Yard zich inzet voor organisaties met een maatschappelijk belang zoals zorg, onderwijs en gemeenten.   

“Voor mij is het de eerste keer dat ik werk met WordPress dus dat is erg leuk om te ontdekken. Ik heb er vertrouwen in dat ik met mijn opleiding al een goede basis heb opgedaan die ik hier goed kan inzetten. Verder hoop ik meer kennis op te doen in de omgang met de klant. 

“Ik ben nu bijna 3 weken bezig (iets later dan de andere stagiaires) en ik vind het nu al leuk. Iedereen is bereid om te helpen. Mijn stagebegeleider is vrij snel een weekje op vakantie geweest. Op dat moment waren er altijd anderen die me konden helpen. Ik krijg taken om uit te voeren en er is altijd iets anders te doen als ik ermee klaar ben. Ik heb al gesprekken met klanten bij mogen wonen en ben gelijk al mee geweest als volwaardig collega naar een WordPress Congress (WordCamp 2022). Voor mij was het de eerste keer om zoiets mee te maken en het was heel interessant en gezellig.”   

Daisy was stagiaire UX Design en werd ons nieuwe collega 

Daisy liep een jaar geleden stage bij jaar als UX Designer. Ze vertelde in februari over haar stage-ervaring bij Yard. Intussen is ze afgestudeerd en is ze net in dienst gekomen bij Yard.  

“In september 2021 ben ik als UX- en Visual Design stagiair begonnen bij Yard. Mijn stageperiode heb ik als leerzaam er zeer prettig ervaren. Na 20 weken intensief meegedraaid te hebben in het designteam, kwam mijn stage ten einde maar het voelde voor mij nog niet als een echt afscheid. Ik voelde me erg thuis binnen Yard en ik had al veel geleerd maar het gevoel alsof ik nog niet uitgeleerd was en had inmiddels een goede band opgebouwd met collega’s. Genoeg redenen voor mij om mijn werkzaamheden bij Yard na mijn stage voort te zetten. Gelukkig was Yard ook erg tevreden over mijn bijdrage binnen het designteam gedurende mijn stageperiode en vonden mij goed bij het bedrijf passen. Het werd al vrij snel duidelijk dat ik graag bij Yard wilde blijven werken en dat Yard graag wilde dat ik hen bleef versterken.” 

“Vanaf eind februari 2022 ben ik bij Yard parttime in dienst getreden. Dit omdat ik nog moest afstuderen van de opleiding Communicatie en Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Tijdens deze drukke en spannende periode heb ik elke vrijdag met veel plezier gewerkt.” 

“Na het succesvol afronden van mijn studie en genoten te hebben van een welverdiende zomervakantie, ben ik eind augustus 2022 fulltime in dienst getreden bij Yard. Dit bevalt heel goed. Ik merkte direct dat projectmanagers mij grotere opdrachten geven, ik aan diverse projecten mag werken en ik meer verantwoordelijkheden krijg. Iets waar ik heel enthousiast van word omdat projectmanagers het vertrouwen hebben dat ik mooi resultaat lever. Ik leer elke dag meer over UX en design (ook van mijn collega’s), bouw werkervaring op binnen mijn vakgebied en begin mijn eigen draai te vinden binnen mijn werkzaamheden. Daarnaast is het superfijn om te horen dat alle collega’s erg blij zijn met mijn komst. Dit geeft mij nóg meer werkplezier, energie en motivatie om mij verder te ontwikkelen als UX- en Visual Designer bij Yard.” 

Ook stage lopen bij Yard? 

Wij geven graag de nieuwe generatie de kans om kennis te maken met het beroep. We bieden dan ook op verschillende afdelingen stageplekken aan. Wil je ook stage te lopen bij Yard?  Neem dan snel een kijkje op onze vacaturepagina om stage te lopen bij Yard Digital Agency.  

Gerelateerde artikelen

Deel:

The owner of this website has made a committment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.