Digitale dienstverlening voor gemeenten kan innovatiever en voordeliger. Met deze overtuiging is vijf jaar geleden het Open Webconcept opgericht. Intussen werken 24 gemeenten en diverse marktpartijen samen om doorontwikkeling, flexibiliteit en continuïteit te realiseren. Binnen het Open Webconcept ontwikkelen gemeenten samen online toepassingen en dataservices. In dit webinar kom je er alles over te weten.

In iets minder dan een uur leer je wat voor gemeenten de voordelen zijn van het Open Webconcept. Naast uitleg van Dennis van Aalst en Martin Donk van Yard | Digital Agency, vertellen Holger Peters van gemeente Buren en Gail van Donselaar van gemeente Gouda over hun ervaringen. Holger en Gail geven concrete voorbeelden van functionaliteiten die zij het afgelopen jaar samen met Yard hebben ontwikkeld.

De aftrap is door Danielle Hes, consultant online toepassingen bij Yard | Digital Agency.

Je krijgt antwoord op de volgende vragen:

  • Wat zijn de voordelen van het Open Webconcept?
  • Wat zijn recentelijk ontwikkelingen van het Open Webconcept?
  • Hoe kan mijn gemeente meedoen met het Open Webconcept?

Video: Het Open Webconcept in 2023

Sprekers

Gouda.nl

Holger Peters (informatieadviseur en webmanager bij gemeente Buren) ontwikkelt samen met Yard een MijnZaken-portaal. Hier kunnen inwoners via een kanaal naar keuze en op laagdrempelige wijze inzicht krijgen in de real-time status van hun aanvraag bij de gemeente. Holger geeft een demonstratie van dit portaal.

Gail van Donselaar (online redacteur bij gemeente Gouda) legt uit hoe de gemeente Gouda de nieuwe functionaliteiten van het Open Webconcept heeft gebruikt om inwoners te betrekken bij het verbeteren van de leefomgeving in de stad.

Dennis van Aalst MSc (directeur van Yard) en Martin Donk (productmanager bij Yard) vertellen hoe het Open Webconcept werkt en welke functionaliteiten zij hebben kunnen ontwikkelen voor meerdere gemeenten.

Meer informatie over het Open webconcept

We werken onder andere voor:

Deel:

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.