De manier waarop mensen en organisaties samenwerken is fundamenteel aan het veranderen. Meer en meer vervagen de grenzen tussen thuis en kantoor. Mensen zijn verspreid, er is meer informatie en er zijn meer manieren om te communiceren dan ooit tevoren. Het sociale aspect, de broodnodige verbinding die we als mensen nodig hebben, verdwijnt vaak naar de achtergrond.

Zonde, want juist door mensen te verbinden gaan kennis en ervaring stromen. Door verbinding ontstaan innovatie en versnelling. Wij geloven in de kracht van het netwerk. De opkomst – of beter gezegd de terugkeer – van de ‘community’ of gemeenschap is daarom belangrijk. Of het nu gaat om een vereniging, goed doel, zorginstelling of andere organisatie – community software biedt dan uitkomst. Het brengt kennis en ervaring van mensen digitaal samen.

Wat is community software precies?

Community software stelt organisaties in staat contact te maken met hun gebruikers door ruimte te creëren voor het delen van ideeën en het vragen van meningen en interactie met andere gebruikers. Zie het als jouw eigen (online) sociale ruimte gericht op ontmoeten, kennisdelen, dialoog en samenwerken. De slimme online community software voorziet gebruikers van nuttige en (soms zelfs onmisbare) informatie, relevante contacten en laagdrempelige online dienstverlening.

Met de software Yunits creëren wij een online community platform, specifiek in te richten op jouw wensen, doelgroep en digitale strategie. De vormgeving en inrichting voor de online community zijn op maat. Dit garandeert een online platform dat exact afgestemd is op de wensen en kenmerken van de doelgroep.

screenshot Online community platform TVVLconnect.nl

Community app.

Een mobiele app werkt drempelverlagend en verhoogt de interactiviteit tussen jouw leden en jouw vereniging. Met de app ben je als branche- of beroepsvereniging klaar voor de toekomst. Leden krijgen hiermee meer het gevoel ergens bij te horen.

Via de app kunnen leden altijd en overal reageren op actuele zaken, of meedoen aan discussies. De community app is ontwikkeld met gebruiksvriendelijkheid als absolute kernwaarde: door die eenvoud vermenigvuldigt het aantal contactmomenten. En dat is precies wat een verenigingsplatform wil: de drempel verlagen om meer interactie te creëren. 

Zo werkt de community app

Voordelen van community software voor jouw organisatie.

 • Houd kennisdeling toegankelijk. Via een community app heeft iedereen overal ter wereld, op elk moment toegang tot de juiste informatie. Het is de ideale manier voor gebruikers om op de hoogte te blijven, juist ook op afstand. Je netwerk altijd bij de hand.
 • Bespaar kostbare tijd. Documenten, veelgestelde vragen, berichten en evenementen kunnen veel makkelijker worden gemanaged met een app. Zo ben je minder tijd kwijt aan administratie en het beantwoorden van simpele vragen. Je klant is nog sneller geholpen en je voorkomt menselijke fouten.
 • Een online kennisplatform levert voor een organisatie een schat aan informatie op. De community biedt inzicht in onderwerpen die leven en laat zien welke mensen binnen de doelgroep de kar trekken. Binnen het platform vind je diverse rapportages waarmee je inzicht krijgt in wat er speelt in het veld. Die rapportages kun je weer gebruiken in het verbeteren van je dienstverlening.
screenshot Online communityplatform GGD GHOR kennisnet.nl
GGD GHOR Kennisnet helpt professionals in de zorg met kennis.

De mogelijkheden van community software.

De mogelijkheden van community software zijn eindeloos. Via specifieke modules richt je jouw eigen content- en community platform in. Het is geheel aan te passen aan de wensen van jouw doelgroep en organisatie. 

Voorbeelden van interactieve modules zijn:

 • Praktijkvoorbeelden
 • Co-creatie
 • Stemmen
 • Ervaringen
 • Documenten
 • Kennisbanken
 • Nieuws
 • Bijeenkomsten
 • Vraag & Antwoord
 • Matching
 • Werkgroepen
 • Prikbord
screenshot Online community platform FNRS.nl
Ruitersportorganisatie FNRS gebruikt community software om haar leden online met elkaar te verbinden.

Van organisatie tot community.

Bij Yard zijn we gepassioneerd door community’s en hebben we een missie om het gemakkelijk en leuk te maken om samen online community’s te creëren en te laten groeien. We zijn gespecialiseerd in het realiseren van digitale innovatie middels efficiënte community software. Past een community app bij jouw organisatie? Als ervaren community app ontwikkelaar nemen we je graag mee in de mogelijkheden van de online community software. Wij maken graag kennis met je!

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van de online community software? Kijk op www.yunits.com voor uitgebreide productinfo en cases. Liever persoonlijk contact? Daniëlle Hes, sales adviseur van Yard, staat voor je klaar.

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.