Het nut van een online community

Een online community kan een belangrijke bijdrage leveren aan de vitaliteit van uw organisatie of netwerk. Een goed functionerend online platform zorgt ervoor dat kennis stroomt, samenwerken makkelijk gaat en mensen elkaar snel weten te vinden.

Om een florerende community op te bouwen is een slimme strategie cruciaal. De strategie bevat onder meer de doelstellingen van de community, de kenmerken van de doelgroep, hoe homogeen is de groep en welke behoefte hebben ze? Een ander onderdeel vormt de functionaliteit op het platform. Daarnaast is goed ingericht community management van belang om succesvol te zijn.

Ervaring met activering

Yard helpt u om een doordachte strategie op te stellen die alle belangrijke aspecten raakt. Hierbij maken we gebruik van meer dan 10 jaar ervaring met het opzetten en beheren van communities. Ook adviseren over de doorgroei van bestaande communities en een eventuele keuze tussen een online community of een contentplatform. We hebben recentelijk adviestrajecten uitgevoerd bij de KNVB en branchevereniging TVVL en kennisplatform CROW.

Bestuurders online samen laten komen

De KNVB heeft als doel om bestuurders van verenigingen van elkaar te laten leren door meer ervaringen te delen en kennis uit te wisselen.

Yard heeft een advies geschreven hoe ze dat op een vernieuwende wijze kunnen doen. In meerdere sessies en bijeenkomsten is in samenspraak met een projectteam en een klankbordgroep van bestuurders uit heel Nederland een uitgebreid communityplan opgesteld.

Dienstverlening

Naast strategische advisering biedt Yard de volgende dienstverlening:

  • Ontwerp van de online community
  • Gebruik van ons community-framework Yunits voor het opzetten van de online community
  • Integratieservices voor backend-systemen (zoals CRM, reserveringen en inschrijvingen)
  • Ontwikkeling van het online platform op basis van het Yunits online community platform
  • Premium kwaliteit service en ondersteuning bij de verdere ontwikkeling van Yunits-communitymodules
  • Proactief advies over gemeenschapsvorming en verdere ontwikkeling van je community

Ook een levendige online community?

The owner of this website has made a committment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.