• 3.500+ Examens

  • 26.800+ Studenten

  • 180 locaties met 320 gebruikers

Examenportaal 

NL Actief neemt jaarlijks ruim 2.000 examens af en toetst daarmee de kennis, vaardigheden en competenties die helpen succesvoller te functioneren binnen sport- en bewegingscentra. De diploma’s van NL Actief worden gezien als dé standaard voor fitnessinstructeurs en bewegingsdeskundigen binnen sport- en bewegingscentra in Nederland. Zij vroegen Yard hen te helpen een deel van de diensten te digitaliseren. Ook heeft Yard een compleet nieuwe website inclusief beheeromgeving gerealiseerd.

  • Een online plek voor docenten, opleiders, examinatoren en beheerders
  • Frisse, responsive interface
  • Persoonlijke dashboards met toptaken
  • Notificaties die stakeholders aansporen tot actie
  • Geïmporteerde dataset als startpunt

De frisse, responsive interface maakt het mogelijk voor examinatoren om ‘on the spot’ examenresultaten te verwerken.

Administratieve druk verlagen 

De examenportal heeft niet alleen tot effect dat het gebruikersgemak van de opleiders, docenten en examinatoren wordt verhoogd. In het proces van examen aanvragen tot het uitdelen van diploma’s is daarbij een enorme efficiëntie gerealiseerd. Waar opleiders voorheen examenverzoeken per email indienden, werden deze met de hand in een eigen softwaresysteem op kantoor ingevoerd. Voor 2.000 examens loopt deze administratieve last flink op. Het automatiseren en zelf-service maken van deze werkzaamheden zorgt dat de medewerkers op de examenadministratie hun tijd nu effectiever kunnen inzetten.De frisse, responsive interface maakt het mogelijk voor examinatoren om ‘on the spot’ examenresultaten te verwerken. 

Diploma’s in PDF 

Ook het genereren van diploma’s is in de examenportal geautomatiseerd. Beheerders van NL Actief kunnen voor kandidaten in batch diploma’s uitprinten in PDF vorm, waarmee een hoop tijd wordt bespaard. 

Waar waren we gebleven

NL Actief verwerkte tot op heden alles wat met examens te maken had in een zelf ontwikkeld software systeem. De grenzen van deze software waren bereikt, maar de data was wel essentieel. Alle belangrijke informatie werd in dit systeem bijgehouden. Wij hebben daarom samen met NL Actief een analyse gemaakt van alle gegevens uit het oude systeem die overgezet moesten worden in het nieuwe. Door een export uit het oude systeem te maken en deze te importeren in het nieuwe, hebben we een naadloze overgang gecreëerd naar het gebruik van de nieuwe examenportal.

En de nieuwe website

Een gloednieuwe site die goed het aanbod van NLactief laat zien en aanzet tot de actie. De leden hebben een inlog voor toegang tot het afgeschermde ledennet. Hier beheren zij alle relevante gegevens.

Meer projecten voor verenigingen.