• 3.500+ Examens

  • 26.800+ Studenten

  • 180 locaties met 320 gebruikers

Examenportaal 

NL Actief neemt jaarlijks ruim 2.000 examens af en toetst daarmee de kennis, vaardigheden en competenties die helpen succesvoller te functioneren binnen sport- en bewegingscentra. De diploma’s van NL Actief worden gezien als dé standaard voor fitnessinstructeurs en bewegingsdeskundigen binnen sport- en bewegingscentra in Nederland. Zij vroegen Yard hen te helpen een deel van de diensten te digitaliseren. Ook heeft Yard een compleet nieuwe website inclusief beheeromgeving gerealiseerd.

  • Een online plek voor docenten, opleiders, examinatoren en beheerders
  • Frisse, responsive interface
  • Persoonlijke dashboards met toptaken
  • Notificaties die stakeholders aansporen tot actie
  • Geïmporteerde dataset als startpunt

De frisse, responsive interface maakt het mogelijk voor examinatoren om ‘on the spot’ examenresultaten te verwerken.

Administratieve druk verlagen 

De examenportal zorgt niet alleen voor gebruikersgemak voor de opleiders, docenten en examinatoren. Het proces van examenaanvragen tot het uitdelen van diploma’s is verloopt nu veel efficiënter. Voorheen dienden opleiders examenverzoeken per e-mail in en werden die op kantoor met de hand ingevoerd in een eigen softwaresysteem. Voor 2.000 examens loopt deze administratieve last flink op. Het automatiseren en zelf-service maken van deze werkzaamheden zorgt ervoor dat de medewerkers op de examenadministratie hun tijd nu effectiever kunnen inzetten. De frisse, responsive interface maakt het mogelijk voor examinatoren om ‘on the spot’ examenresultaten te verwerken. 

Diploma’s in PDF 

Ook het genereren van diploma’s is in de examenportal geautomatiseerd. Beheerders van NL Actief kunnen voor kandidaten in batch diploma’s uitprinten in PDF-vorm. Daarmee besparen ze een hoop tijd. 

Naadloze overgang

NL Actief verwerkte voorheen alles wat met examens te maken had in een zelfontwikkeld softwaresysteem. De grenzen van deze software waren bereikt, maar de data waren wel essentieel. Alle belangrijke informatie werd namelijk in dit systeem bijgehouden. Wij hebben daarom samen met NL Actief een analyse gemaakt van alle gegevens uit het oude systeem die overgezet moesten worden naar het nieuwe. Vervolgens hebben we een export uit het oude systeem gemaakt en die geïmporteerd in het nieuwe. Zo hebben we gezorgd voor een naadloze overgang naar de nieuwe examenportal.

En de nieuwe website

Een gloednieuwe site die het aanbod van NLactief goed laat zien en aanzet tot de actie. De leden hebben een inlog voor toegang tot het afgeschermde ledennet. Hier beheren zij alle relevante gegevens.

Meer projecten voor verenigingen.