Wat is een kennisbank?

Veel organisaties beschikken over enorme hoeveelheden aan artikelen, cijfers, verslagen en andere vormen van producten en kennis. Een kennisbank is een centrale plek in een digitale omgeving waar al deze content samenkomt. Bij Yard kunnen we ons voorstellen dat het lastig is om al deze content een goede plek te geven, daarom helpen we bij het zorgen voor een compleet kennisportaal. Een kennisbank van Yard is:

  • Overzichtelijk
  • Gebruiksvriendelijk
  • Toegankelijk
  • Goed vormgegeven

Op deze manier kan je alle bezoekers voorzien van de informatie die ze van jouw organisatie nodig hebben. Zowel intern voor collega’s, als extern voor bijvoorbeeld klanten, leden of cliënten.

Een kennisbank voor jouw organisatie

Wanneer jouw organisatie baat zou kunnen hebben bij een uitgebreid en overzichtelijk kennisportaal staan onze enthousiaste en proactieve specialisten voor je klaar. Bij Yard willen we je graag helpen met het bereiken van jouw missie, door een kennisbank te ontwikkelen die is afgestemd op de specifieke wensen van je bezoekers. Vele organisaties gingen je al voor. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze cases.

Kennisbank voor het Kenniscentrum Sport & Bewegen

Compleet en overzichtelijk kennisportaal

Om tot een zo overzichtelijk mogelijk resultaat te komen, creëren we bij Yard drie verschillende onderdelen binnen de kennisbank:

  • De overzichtspagina: op deze pagina kan de bezoeker van jouw website filteren op een categorie naar wens of juist een specifieke zoekopdracht invoeren. Dit verhoogt de gebruiksvriendelijkheid van de kennisbank.
  • Detailpagina’s: op deze webpagina’s vinden de bezoekers de content waar ze naar op zoek waren. De pagina’s zijn duidelijk te vinden door de zorgvuldige onderverdeling in categorieën en goede archivering;
  • Inspiratiepagina’s: wanneer bezoekers nog niet goed weten waar ze precies naar op zoek zijn, kunnen ze terecht op inspiratiepagina’s. Dit zijn landingspagina’s met daarop uitgelichte content. Hiermee inspireer je je bezoekers en leid je hen naar de kennisbank.
De kennisbank op de website van de Landelijke huisartsenvereniging heeft uitklapbare filters.
De overzichtpagina van de kennisbank voor de Landelijke huisartsenverenigingen

Voor wie?

Bij Yard maken we kennisbanken voor bedrijven en organisaties met een maatschappelijke missie, zoals onderwijs, overheden, zorg of kennisinstituten en meer. Hierin dienen we als verlengstuk van de klant en zorgen we voor verzorgd maatwerk. Door onze ervaring binnen de maatschappelijke sector, kennen we de eisen en wensen van de doelgroep en spreken we dezelfde taal. We adviseren, denken mee en zorgen voor verbinding met de doelgroep. Zo willen we jouw organisatie blij maken met een passende oplossing. Heb je vragen of wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan gerust eens contact met ons op. Onze specialisten staan voor je klaar om mee te denken over al jouw (digitale) uitdagingen en vraagstukken.

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van de online community software? Neem contact op met Daniëlle Hes, sales adviseur van Yard.

Voorbeelden van succesvolle kennisportalen.

Kennisinstituut,
Onderwijs,
Zorg & welzijn
Kennisinstituut,
Overheid,
Sport,
Zorg & welzijn

Artikelen over het ontwikkelen van een kennisbank.

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.