www.allesoversport.nl brengt een grootse verzameling partnerorganisaties bijeen om sporters, coaches, activiteitenbegeleiders en sportbestuurders van gerichte en actuele kennis te voorzien. Het platform bestaat al jaren en wordt continu voorzien van updates.

Yard | Digital Agency heeft het platform van Kenniscentrum Sport & Bewegen gebouwd, in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, in samenwerking met het Mulier Instituut, NOC*NSF, RIVM, SCP, TNO, VeiligheidNL, Vereniging Sport en Gemeenten en Vereniging voor Sportgeneeskunde.

Op www.allesoversport.nl komt praktische en wetenschappelijk onderbouwde kennis bij elkaar.

We maken de gebruikservaring persoonlijk

Het doel van allesoversport.nl is om relevante informatie op sportgebied op maat te bieden.

“De doelgroep van de site is heel divers”, zegt een woordvoerder van Kenniscentrum Sport & Bewegen hierover. “Door bezoekersprofielen op te bouwen in ons customer data platform kunnen we gericht content aanbieden.”

“Dan moet je denken aan artikelen, evenementen en webinars. Die sluiten aan bij het profiel van de bezoeker. In de praktijk zien we dat dit leidt tot hogere conversie.”

‘Headless’ architectuur met WordPress

Op Allesoversport.nl komen praktische en wetenschappelijk onderbouwde kennis bij elkaar. Artikelen op de site komen uit meerdere bronnen. Ook wordt diverse content van Allesoversport.nl zelf (door)gepubliceerd op websites van diverse partners. Daar is een zogenoemde headless architectuur voor gemaakt, waarin de content los staat van de website.

De webredacteuren voeren alle artikelen en publicaties in een aparte WordPress-omgeving in: de zogenoemde auteursomgeving. Daarin bepalen ze of een artikel op Allesoversport.nl wordt geplaatst of ook op een van de partnerwebsites.

Het grote voordeel van deze opzet is dat webredacteuren alle artikelen op een plek kunnen beheren. Ze hoeven maar een keer in te loggen en een artikel maar een keer in te voeren. Ook als het op meerdere websites wordt geplaatst.

Een speciale content repository zorgt ervoor dat alle content, ook die uit externe bronnen, dezelfde metadata meekrijgt. Handig omdat zo alle content automatisch op een uniforme manier wordt geplaatst.

Als WordPress specialist hebben we veel ervaring in het bedenken en bouwen van een ‘headless’ architectuur.

Toenmalige Minister Schippers over de start van Allesoversport.nl

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.