www.allesoversport.nl brengt een grootse verzameling partnerorganisaties bijeen om sporters, coaches, activiteitenbegeleiders en sportbestuurders van gerichte en actuele kennis te voorzien. Het platform bestaat al jaren en wordt continu voorzien van updates.

Yard | Digital Agency heeft het platform van Kenniscentrum Sport & Bewegen gebouwd, in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, in samenwerking met het Mulier Instituut, NOC*NSF, RIVM, SCP, TNO, VeiligheidNL, Vereniging Sport en Gemeenten en Vereniging voor Sportgeneeskunde.

Op www.allesoversport.nl komt praktische en wetenschappelijk onderbouwde kennis bij elkaar.

We maken de gebruikservaring persoonlijk

Het doel van allesoversport.nl is om relevante informatie op sportgebied op maat te bieden.

“De doelgroep van de site is heel divers”, zegt een woordvoerder van Kenniscentrum Sport & Bewegen hierover. “Door bezoekersprofielen op te bouwen in ons customer data platform kunnen we gericht content aanbieden.”

“Dan moet je denken aan artikelen, evenementen en webinars. Die sluiten aan bij het profiel van de bezoeker. In de praktijk zien we dat dit leidt tot hogere conversie.”

Een ‘headless’ architectuur

Op Allesoversport.nl komt praktische en wetenschappelijk onderbouwde kennis bij elkaar. Artikelen op de site komen bovendien uit meerdere bronnen. Ook wordt diverse content van Allesoversport.nl zelf (door)gepubliceerd op websites van diverse partners. Daar is een zogenoemde headless architectuur voor gemaakt.

“Door de website los te koppelen van de content ontstaat een flexibele architectuur”, legt Edwin Siebel, lead developer van Yard | Digital Agency uit. “Alle content zit in een aparte auteursomgeving en een speciale content repository. We zijn hierdoor in staat om snel nieuwe partnersites van content te voorzien. Ook zijn we klaar voor verdere groei”.

Toenmalige Minister Schippers over de start van Allesoversport.nl

Gerelateerde projecten.