De voordelen van WordPress.

1. WordPress is marktleider websitesoftware.

Het Amerikaanse bedrijf WordPress is inmiddels marktleider op het gebied van websitesoftware, met een aandeel van 63.3% op deze markt. Een knappe prestatie, aangezien zij in 2003 zijn gestart als blogplatform en pas later zijn uitgebouwd tot multifunctioneel CMS. WordPress is dus al lang geen platform meer voor bloggers: vele grote multinationals, bekende merken en overheidsinstellingen gebruiken het, waaronder The Walt Disney Company, NRC Handelsblad, CNN, SONY Music, Capgemini – bekijk de video waarom zij overstapten naar WordPress – en The White House.

Het CMS blinkt uit in eenvoud en gebruiksvriendelijkheid en wordt dankzij de zeer betrokken community constant doorontwikkeld.

WordPress staat voor:

  • Gebruiksgemak.

    Met het CMS van WordPress kun je eenvoudig content aanpassen en toevoegen.

  • Alles-in-1.

    Door het multisite-netwerk kun je meerdere websites op één plek beheren.

  • Veilig.

    WordPress is het best geteste CMS ter wereld, met continue beveiligingsupdates.

2. Eenvoudig en toch flexibel.

Snelheid en actualiteit zijn belangrijke elementen in communicatie, zeker in digitale marketing. Met de WordPress-editor Gutenberg is het maken van nieuwe landings- en themapagina’s – met actuele contentelementen zoals een livestream – dan ook erg eenvoudig. Je hebt de touwtjes in handen met dit flexibele CMS. Dit betekent dat er geen gedoe (meer) is met techniek, maar dat je je als organisatie vooral kan focussen op de inhoud en het delen van kennis. Wij gebruiken deze editor daarom voor alle nieuwe websites. 

3. Meerdere websites in één systeem.

WordPress biedt de mogelijkheid om meerdere websites centraal te beheren vanuit één dashboard. Dit betekent dat het installeren van updates – zoals een nieuwe functionaliteit of verbeterde beveiliging – ook in één keer gedaan kan worden voor alle websites binnen het multisite-netwerk.

Daarnaast is het mogelijk om content te delen over meerdere websites. Op deze manier zijn de verschillende websites altijd actueel en hoef je maar op één plek aanpassingen te doen. WordPress is technisch zo opgebouwd dat het ook mogelijk is om te koppelen met andere systemen, en data beschikbaar te stellen voor derden. Wij sturen bijvoorbeeld producten en diensten van gemeenten door naar mijnoverheid.nl.

Webinar de ideale website voor jouw bezoeker tactus
Een van de voorbeelden van een multi-site omgeving is de online omgeving die Yard ontwikkeld heeft voor Tactus verslavingszorg.

4. WordPress is veilig en betrouwbaar.

Een veel gehoord misverstand is dat WordPress websites kwetsbaar zijn voor hackers. Immers: hoe kan een systeem dat gericht is op eenvoud uitblinken op het gebied van veiligheid? Het antwoord hierop ligt in de community, die voortdurend nieuwe plug-ins ontwikkelt en test.

Daardoor is WordPress zelfs het best geteste CMS ter wereld. Daarnaast brengt WordPress iedere 152 dagen zelf een grote, uitgebreid geteste update uit. Uit onderzoek blijkt dat de veiligheidslekken voor het overgrote deel voortkomen uit het niet (tijdig) doorvoeren van updates.

Gelukkig is het doorvoeren van deze updates erg makkelijk, en wij kunnen jouw organisatie hierbij helpen. Ook beoordelen we plug-ins op veiligheid, voordat we deze voor je installeren. Zo ben je verzekerd van een veilige website en is jouw site beveiligd tegen cyberaanvallen.

Waarom een WordPress specialist in huren?

Als WordPress specialist richten wij ons op het leveren van een kwalitatief hoogwaardige website. We hebben jarenlange ervaring en al vele WordPress sites opgeleverd. Die kennis en expertise maken dat we snel problemen en bugs kunnen oplossen. En dat de prestaties en gebruiksvriendelijkheid van jouw website de eerste prioriteit hebben.  

Veel organisaties kiezen voor het inschakelen van een WordPress specialist omdat zij zelf niet over de benodigde technische vaardigheden beschikken of de beschikbare mensen geen capaciteit hebben. Daarnaast is een belangrijke overweging dat een WordPress specialist op de hoogte is van de nieuwste technologieën en trends en zorgt voor een veilige website. Een andere reden waarom organisaties externe capaciteit inhuren is omdat de website geoptimaliseerd moet worden voor zoekmachines of webtoegankelijk moet zijn.

De rol van een WordPress specialist

Kies je voor het inschakelen van onze expertise, dan nemen wij allereerst het ontwikkelen van jouw website of online platform op ons. Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor het onderhoud, het beheer en de optimalisatie van de technische prestaties van jouw site. Tot slot valt de beveiliging van jouw site onder onze verantwoording en mag je er gerust op zijn dat jouw site steeds optimaal is beveiligd volgens de laatste protocollen.

Hoe vind je een WordPress specialist?

Natuurlijk kun je een WordPress specialist via zoekmachines vinden. Maar je kunt ook eens in je netwerk via collega’s of andere vakgenoten rondvragen met welke partij zij goede ervaringen hebben. Bekijk vooral ook het portfolio en lees referenties goed door. Vraag in ieder geval meerdere partijen wat ze voor jouw organisatie kunnen betekenen. 

Aandachtspunten bij het inhuren van een WordPress specialist

Het inhuren van de juiste partij voor de ontwikkeling van een WordPress website is essentieel als het gaat om het beheren en onderhouden van de website. Een WordPress specialist helpt je om het meeste uit je website te halen door te zorgen voor veiligheid, stabiliteit en functionaliteit. 

Maar hoe weet je welke specialist geschikt is voor jouw organisatie? Hier zijn vijf belangrijke punten om te overwegen bij het inhuren van een WordPress specialist. 

1. Ervaring

Het is belangrijk om een partij te zoeken die uitgebreide ervaring heeft met WordPress websites. Ervaren WordPress specialisten hebben uitgebreide kennis van alle aspecten van het platform, van ontwerp en ontwikkeling tot implementatie en onderhoud. 

Ze zijn ook bekend met veel voorkomende problemen die zich kunnen voordoen en hoe je deze snel oplost.  

2. Technische vaardigheden

Heb je een WordPress specialist op het oog, dan is het belangrijk om de technische vaardigheden te beoordelen. Bekijk portfolio’s om te zien of zij eerder complexe websites hebben ontwikkeld. Informeer ook naar hun bekendheid met de koppelingen die je wilt realiseren en de plug-ins die je wilt inzetten. 

3. Communicatie

Een vaak over het hoofd geziene factor bij het inhuren van een WordPress specialist zijn de communicatievaardigheden. Het bureau moet in staat zijn om effectief te communiceren met jou als opdrachtgever. Anders leiden misverstanden tot kostbare fouten of vertraagde oplevering van de website. En het werkt ook gewoon fijner als de communicatie soepel verloopt. 

Zorg ervoor dat het bureau geduldig maar assertief is. In grote organisaties, zoals gemeenten, zijn veel mensen betrokken bij de ontwikkeling van een nieuwe website. Dat kan nog wel eens een vertragende factor zijn. Een bureau dat dit begrijpt en zich daarin opstelt als een echte partner, is dan essentieel.  

4. Kosten

Voordat je een overeenkomst aangaat, is het slim om het benodigde en verwachte budget te bespreken. Zo kom je later in het project niet voor verrassingen te staan. Vraag ook hoe het bureau omgaat met aanpassingen in de opdracht om in te schatten hoe flexibel ze zijn. 

5. Beschikbaarheid

Een laatste maar zeker niet onbelangrijk punt is de beschikbaarheid van de WordPress specialist. Sommige bureaus hebben pas een aantal maanden later ruimte in de planning. Ook is het goed de eventuele beschikbaarheid van contactpersonen binnen het bureau buiten kantoortijden te verkennen, bijvoorbeeld als er urgente problemen zijn die opgelost moeten worden.  

Conclusie

Kortom, het inschakelen van een WordPress specialist draagt bij aan het succes van jouw website en de online zichtbaarheid van jouw organisatie. Je weet nu wat de belangrijke factoren zijn waar een gekwalificeerde WordPress specialist aan moet voldoen en wat die te bieden heeft.

Lees ook over:

Even sparren?

Wil je aan de slag met een nieuwe WordPress website of kunnen we je helpen met de doorontwikkeling van een of meer bestaande WordPress-websites? Als WordPress specialist helpen we je graag verder! 

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.