WordPress is marktleider websitesoftware.

Het Amerikaanse bedrijf WordPress is inmiddels marktleider op het gebied van websitesoftware, met een aandeel van 62.5% op deze markt. Een knappe prestatie, aangezien zij in 2003 zijn gestart als blogplatform en pas later zijn uitgebouwd tot multifunctioneel CMS. WordPress is dus al lang geen platform meer voor bloggers: vele grote multinationals, bekende merken en overheidsinstellingen gebruiken het, waaronder The Walt Disney Company, NRC Handelsblad, CNN, SONY Music, Capgemini – bekijk de video waarom zij overstapten naar WordPress – en The White House.

Het CMS blinkt uit in eenvoud en gebruiksvriendelijkheid en wordt dankzij de zeer betrokken community constant doorontwikkeld.

WordPress staat voor

  • Gebruiksgemak.

    Met het CMS van WordPress kun je eenvoudig content aanpassen en toevoegen.

  • Alles-in-1.

    Door het multisite-netwerk kun je meerdere websites op één plek beheren.

  • Veilig.

    WordPress is het best geteste CMS ter wereld, met continue beveiligingsupdates.

Eenvoudig en toch flexibel.

Snelheid en actualiteit zijn belangrijke elementen in communicatie, zeker in digitale marketing. Met de WordPress-editor Gutenberg is het maken van nieuwe landings- en themapagina’s – met actuele contentelementen zoals een livestream – dan ook erg eenvoudig. Je hebt de trouwtjes in handen met deze flexibele CMS. Dit betekent dat er geen gedoe (meer) is met techniek, maar dat je je als organisatie vooral kan focussen op de inhoud en het delen van kennis. Wij gebruiken deze editor daarom voor alle nieuwe websites. 

Meerdere websites in één systeem.

WordPress biedt de mogelijkheid om meerdere websites centraal te beheren vanuit één dashboard. Dit betekent dat het installeren van updates – zoals een nieuwe functionaliteit of verbeterde beveiliging – ook in één keer gedaan kan worden voor alle websites binnen het multisite-netwerk.

Daarnaast is het mogelijk om content te delen over meerdere websites. Op deze manier zijn de verschillende websites altijd actueel en hoef je maar op één plek aanpassingen te doen. WordPress is technisch zo opgebouwd dat het ook mogelijk is om te koppelen met andere systemen, en data beschikbaar stellen voor derden. Wij sturen bijvoorbeeld producten en diensten van gemeenten door naar mijnoverheid.nl.

Webinar de ideale website voor jouw bezoeker tactus
Een van de voorbeelden van een multi-site omgeving is de online omgeving die Yard ontwikkeld heeft voor Tactus verslavingszorg.

WordPress is veilig en betrouwbaar.

Een veel gehoord misverstand is dat WordPress websites kwetsbaar zijn voor hackers. Immers: hoe kan een systeem dat gericht is op eenvoud uitblinken op het gebied van veiligheid? Het antwoord hierop ligt in de community, die voortdurend nieuwe plug-ins ontwikkelt en test.

Daardoor is WordPress zelfs het best geteste CMS ter wereld. Daarnaast brengt WordPress iedere 152 dagen zelf een grote, uitgebreid geteste update uit. Uit onderzoek blijkt dat de veiligheidslekken voor het overgrote deel voortkomen uit het niet (tijdig) doorvoeren van updates.

Gelukkig is het doorvoeren van deze updates erg makkelijk, en wij kunnen jouw organisatie hierbij helpen. Ook beoordelen we plug-ins op veiligheid, voordat we deze voor je installeren. Zo ben je verzekerd van een veilige website!

Lees ook:

Even sparren?

Wil je aan de slag met een nieuwe WordPress website of kunnen we je helpen met de doorontwikkeling van een of meer bestaande WordPress-websites? Als WordPress specialist helpen we je graag verder!