Wat is Tactus?

Tactus Verslavingszorg is een instelling die hulp biedt bij iedere vorm van verslaving. Het biedt een grote variatie aan behandelvormen, zowel in de praktijk als online. De organisatie wil via haar online kanalen laagdrempelig contact en hulp faciliteren.

Tactus wenste mede daarom een vraaggerichte website, met daarbij een modern en flexibel content management systeem. De instelling kent meerdere websites op het gebied van verslavingszorg en zocht een manier om die allen vanuit hetzelfde systeem te beheren. Yard bouwde een flexibele oplossing.

In de praktijk

Yard ontwierp de verschillende sites van Tactus en dacht mee over een goede online strategie. De sites zijn gebouwd in WordPress en gebruiken de nieuwe CMS-editor Gutenberg voor het creëren en beheren van (nieuwe) content.

Speciaal voor Tactus ontwikkelden we op basis van Gutenberg speciale ‘bouwblokken’, die op ieder onderdeel van de site zijn te gebruiken. Hierdoor kan Tactus in de toekomst snel zelf content- en landingspagina’s aanpassen of nieuwe secties toevoegen.

De modules zijn bovendien flexibel inzetbaar, door slim gebruik van filtering. Tactus kan bijvoorbeeld eenvoudig een nieuwsblok in een pagina slepen en deze filteren op een specifiek onderwerp.

Het Tactus-project was uitdagend en omvangrijk, wij vonden hieraan deze zaken bijzonder:

Tactus kent een…

  • uitgebreid kennisplein en hulpaanbod;
  • overzichtelijke weergave van diverse verslavingen;
  • directe koppeling van en naar systemen van AFAS;
  • één beheersysteem voor meerdere websites;
  • websites die geoptimaliseerd zijn voor toegankelijkheid;
  • chatfunctie.

Meerdere sites, één systeem. Hoe werkt dat?

Binnen WordPress bestaat de mogelijkheid om op eenvoudige manier subsites aan te maken. Voor Tactus is dit toepasbaar voor specifieke sites op het gebied van de arbeidsmarkt, locaties, evenementen of campagnes.

Zo hebben ze bijvoorbeeld een website voor Het Centrum Verslaving, Omnizorg Apeldoorn en Amethist Verslavingszorg.

Stuk voor stuk zijn dat sites met hun eigen content en look-and-feel, maar ze maken wel allemaal gebruik van één en hetzelfde WordPress-systeem. In dat systeem zitten diverse vooraf ingestelde templates (of: presets), specifiek bedacht en ontworpen voor Tactus.

Heeft Tactus een nieuwe tak, dan kan het makkelijk een nieuwe site ontwikkelen, op basis van de templates. Yard heeft dat zo opgezet dat ook medewerkers met relatief weinig kennis van technische zaken een nieuwe site kunnen starten. Zo is de online omgeving van Tactus schaalbaar en toekomstbestendig.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van Gutenberg? Als WordPress Agency en specialist in WordPress sites, helpen we je graag met jouw WordPress uitdagingen!

The owner of this website has made a committment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.