• WordPress multi-site-oplossing

  • Webtoegankelijke site

  • Koppeling naar Academie

website weener xl op verschillende devices

Wat is Weener XL? 

Weener XL is onderdeel van de gemeente ’s-Hertogenbosch en zet zich in om gelijke kansen op bestaanszekerheid te realiseren. Als werk- en ontwikkelbedrijf helpt het mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het vinden en behouden van passend werk.

Daarnaast verstrekt Weener XL uitkeringen op grond van de Participatiewet. Ook is Weener XL verantwoordelijk voor inburgering van nieuwe Nederlanders en bieden zij inkomensondersteuning aan mensen die tijdelijk of langdurig niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

Nieuwe website door Yard | Digital Agency

Weener XL had een verouderde website en besloot een aanbesteding te organiseren voor een nieuwe website. Yard | Digital Agency werd gekozen om de nieuwe WordPress-website te maken. Yard kreeg de opdracht om een geheel nieuwe Gutenberg-website neer te zetten, met een nieuw design op basis van het huisstijlhandboek van Weener XL. Ook moest er een koppeling met de opleidingstak Weener Academie komen. Kortom, een tof en bijzonder project.

Van tevoren is er goed nagedacht over de vorm en indeling van de website van Weener XL. Zo is een belangrijke pagina de ‘Uitkering Aanvragen’-pagina. Om ervoor te zorgen dat deze pagina snel en gemakkelijk te vinden is, heeft Yard een sticky button gemaakt die altijd op de homepage te zien is. Daarnaast deed Yard visuele aanpassingen, zoals het sterker aanzetten van de kleuren van het logo voor betere toegankelijkheid.

Techniek

  • Frisse, responsive interface op basis van UX-onderzoek;
  • Multi-site WordPress back-end met Gutenberg als editor;
  • Koppeling met de Weener Academie.

Weener XL in beeld.

Sjoerd van het Erve (directeur WeenerXL) vertelt tegenover HEVO Experts in Huisvesting over Weener XL.

Dit zegt Weener XL over Yard | Digital Agency

Yard dacht mee bij het hele traject. De technische en functionele suggesties vonden we prettig, net als de nazorg na de eerste oplevering. We worden er op geattendeerd als er nieuwe functionaliteiten beschikbaar zijn. En als we wensen hebben, hebben we daar een goed gesprek over.

Bram van der Schoot – communicatieadviseur van Weener XL

Multisite-oplossing

Naast de reguliere site van Weener XL had Yard ook de opdracht om de nieuwe site van Vindingrijk Den Bosch te ontwikkelen, de kringloopwinkel van Weener XL. Speciaal daarvoor werd een compleet ander design gemaakt, met veel meer aandacht voor fotografie.

Tegelijkertijd is deze site, die onder meer het actuele assortiment van de winkel bevat, volledig te beheren onder hetzelfde account: via de multisite-oplossing van WordPress kan een redacteur namelijk gemakkelijk content toevoegen of aanpassen op de verschillende sites, zonder elke keer te hoeven in- en uitloggen.

“Het cms WordPress is echt een hele verbetering. Ten opzichte van wat wij gewend waren – we hadden een tailor made systeem – werkt het behoorlijk soepel.

De balans tussen wat er is opgeleverd en hoe je je eigen draai nog aan content kunt geven, vind ik ook fijn. Je hebt lang geen volledige vrijheid, maar juist een bepaalde, verantwoorde mate van creativiteit om in te werken”, aldus Bram van der Schoot, communicatieadviseur van Weener XL. “Dat is echt fijn werken.”

mockup weenerxl

WeenerXL over Yard | Digital agency

“Yard heeft ons echt geholpen bij het maken van keuzes. WordPress bevalt ons goed. Het systeem is intuïtief en vrijwel ‘idiot-proof’.

We zijn nu bezig met het integreren van een vertaalfunctie, om zo tegemoet te komen aan onze doelgroep die soms een beperkte taalvaardigheid heeft. Dit zal bijvoorbeeld van pas komen op pagina’s over inburgering en opleidingen.

Daarnaast werken we aan het toevoegen van favorietenlijsten voor opleidingen en vacatures. Dat zal de gebruikerservaring nog verder verbeteren. We ontwikkelen onze websites steeds door.”

Meer van dit soort projecten.